JOŠ JEDAN ZLOČIN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Ispituju i Srbe zbog likvidacije advokata Arkanovog ubice!
Foto: IOL Printscreen

Istraga

JOŠ JEDAN ZLOČIN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Ispituju i Srbe zbog likvidacije advokata Arkanovog ubice!

Crna Hronika -

Sizve Bijela (26) i Nkosinati Kumalo (31) privedeni zbog sumnje da su usmrtili Pita Mihalika (50) u utorak ispred škole u Kejptaunu

Južnoafrikanci Sizve Bijela (26) i Nkosinati Kumalo (31) uhapšeni su zbog sumnje da su usmrtili Pita Mihalika (50), advokata Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića, u utorak ispred škole u Kejptaunu.

Podsetimo, napadači su u advokata pucali kroz prozor automobila u trenutku kada je on dovozio decu u školu. Tom prilikom metak je povredio i advokatovog osmogodišnjeg sina. Inače, veruje se da je advokat Pit Mihalik ubijen baš zbog slučajeva na kojima je radio.

Srbi pod istragom

- Istražitelji češljaju njegovu listu klijenata, s obzirom na to da je uglavnom zastupao ljude iz južnoafričkog podzemlja. Kako je ove godine bilo mnogo obračuna među Srbima nastanjenim u JAR, proverava se i da li ubistvo ima veze s Dobrosavom Gavrićem, koji se nalazi u zatvoru - kaže naš izvor iz JAR.

Pravosnažno osuđen... Dobrosav Gavrić
Pravosnažno osuđen... Dobrosav Gavrićfoto: Đorđe Jovanović

Veoma brzo dve osobe su privedene na saslušanje, da bi južnoafričke vlasti saopštile da su Bijela i Kumalo osumnjičeni da su ubili Mihalika.

- Policija je privela dvojicu mladića sudu, gde su saslušani. Na teret im se stavlja ubistvo, ubistvo u pokušaju, nelegalno posedovanje oružja i municije - naveli su južnoafrički mediji.

Tužiteljka Helen Bujsen navela je da je reč o planiranoj likvidaciji.

- Jedan od njih je u vreme izvršenje ubistva bio tražen zbog ozbiljnog dela koje se dogodilo van ovog regiona. Dalja saslušanja obaviće se 8. novembra - preneli su reči tužiteljke mediji.

Ubijen 2000. godine... Arkan
Ubijen 2000. godine... Arkanfoto: EPA

Ilegalni pištolj

Dosadašnja istraga pokazala je da je Mihalik ubijen iz pištolja kalibra devet milimetara koji je bio ilegalan.

- Sizve Bijela je saslušan uz pomoć prevodioca zulu jezika i on je zatražio advokata po službenoj dužnosti, dok je Kumalo angažovao svog branioca - prenose mediji.

Kurir.rs/J.I./Foto: IOL Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track