SKANDAL! BEBI SLOMIO LOBANJU, A SUD GA ČASTIO SLOBODOM! Bacio tek rođeno dete na pod, žena mu oprostila! POSLE GODINU DANA DEVOJČICA PREMINULA
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

SKANDAL

SKANDAL! BEBI SLOMIO LOBANJU, A SUD GA ČASTIO SLOBODOM! Bacio tek rođeno dete na pod, žena mu oprostila! POSLE GODINU DANA DEVOJČICA PREMINULA

Crna Hronika -

Milomir Stanković (24) pušten je iz pritvora samo dva meseca nakon što je teško povredio svoju tek rođenu ćerku Milicu, koja je nakon godinu i po dana izgubila bitku za život.

Viši sud u Valjevu ukinuo je pritvor Milomiru Stankoviću (24), koji je u februaru prošle godine svoju tek rođenu ćerku Milicu iz sve snage tresnuo o pod nakon svađe sa suprugom Slavicom u naselju Pambukovica kod Uba.

Devojčica je u teškom stanju prebačena na kliniku u Tiršovoj, čiji su lekari mesecima pokušavali da joj spasu život. Nakon što joj je stanje stabilizovano, socijalni radnici su je smestili u sirotište u Zvečanskoj, jer je utvrđeno da joj se majka Slavica pomirila sa ocem monstrumom, koji je posle samo dva meseca, skandaloznom odlukom Višeg suda u Valjevu, pušten da se brani sa slobode.

Devojčica je pre nekoliko dana preminula, a obdukcijom će biti utvrđeno da li je smrt povezana sa povredama koje joj je naneo rođeni otac.

- Stanković je pušten iz pritvora 4. maja zbog prestanka postojanja okolnosti na osnovu kojih mu je pritvor bio određen, a to su opasnosti da ne ponovi delo, kao i uznemirenje javnosti - rečeno je Kuriru u Višem sudu Valjevu.

Na ovu skandaloznu odluku žalilo se valjevsko Više tužilaštvo, koje je u međuvremenu podiglo optužnicu protiv Stankovića za pokušaj brutalnog ubistva deteta.

- Sud je cenio sve vreme da je u pitanju krivično delo nasilja u porodici, ali je tužilaštvo ipak uspelo da dokaže sumnju da je u pitanju pokušaj ubistva i podigne optužnicu. S obzirom na to da je devojčica preminula, nakon obdukcije koja je naložena i početka sudskog postupka, tražićemo da se obavi neophodno veštačenje i utvrdi da li je smrt posledica tih povreda koje joj je naneo otac. Ukoliko veštak to potvrdi, prekvalifikovaćemo delo u teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna - rečeno je Kuriru u valjevskom Višem tužilaštvu.

Odluka suda da Milomira pusti iz pritvora uznemirila je i rođake njegove žene Slavice, sa kojom nisu u kontaktu nakon što se vratila mužu.

- Skandal je da je on na slobodi, pa on je kriv što je zdravo i pravo dete sad u grobu! Imala je svega 15 dana kada ju je tresnuo o beton ko da je stvar, kako može da bude na slobodi? - pitao se jedan od rođaka.

Kao vrhunac njegove beskrupuloznosti rođaci označavaju to što je prekjuče došao na sahranu ćerke, kojoj je od posledica pada bila slomljena lobanja, a lekarske prognoze od početka neizvesne.

Sve mu oprostila, imaju još jedno dete

Kako Kurir saznaje, Milomir i Slavica su se nakon njegovog puštanja iz pritvora pomirili i imaju drugu ćerku, Sandru, koja se nedavno rodila. Slavičina porodica je ogorčena zbog njene odluke da se pomiri sa nasilnikom i preseli kod njega u beogradsko naselje Kotež, gde trenutno žive.

(Kurir.rs/I. Milićević - J. Rafailović/foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track