POTRESNE REČI OCA DEVOJČICE IZ ARANĐELOVCA PREMINULE OD EKSTAZIJA: Moja ćerka je prvi put probala drogu, i desilo se šta se desilo! Bila je divno dete!
Foto: Profimedia/Printscreen facebook

nAKON TRAGEDIJE

POTRESNE REČI OCA DEVOJČICE IZ ARANĐELOVCA PREMINULE OD EKSTAZIJA: Moja ćerka je prvi put probala drogu, i desilo se šta se desilo! Bila je divno dete!

Crna Hronika -

Devojčica S. S. (15) preminula je u Aranđelovcu, nakon što je od lokalnog dilera droge N. B. (21) uzela tabletu ekstazija i potom doživela moždani udar!

Otac preminule devojčice kaže za Kurir da je njegova ćerka bila divno dete.

- Otišla je to veče na neku privatnu žurku. Bila je maloletna a njeni drugari punoletni. Većinu tog društva sam poznavao, ali ne i N. B. Došla je kući i bilo joj je loše. Odmah smo je odveli na toksikologiju na VMA gde su se lekari lavovski borili za njen život i kojima dugujem večnu zahvalnost. Sve su uradili, ali nažalost... Moje dete nikada nije probalo drogu. Prvi put kada je probala desilo se šta se desilo... Neka ovo bude upozorenje svima da se ovakve stvari više nikom ne dese! - jedva je smogao snage da izusti B. S.

Diler N.B. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su N. B. (1997) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu - saopštio je MUP.

Kako Kurir nezvanično saznaje od izvora bliskoj istrazi, tragedija se odigrala 2. novembra u večernjim časovima na zabavi u jednoj privatnoj kući u Aranđelovcu.

- Na žurku na kojoj je bila S. S. došao je i diler N. B. i doneo kesu u kojoj je bilo sedam tableta ekstazija i stavio je na sto. S. S. je uzela jednu tabletu ekstazija i odmah joj se pozlilo. Nastalo je haos. Devojčicu su odveli njenoj kući. Međutim, tokom noći joj je ponovo pozlilo i roditelji su je odveli hitno u bolnicu. Na kraju je odvezena na VMA, gde je i preminula četiri dana kasnije - otkriva naš sagovornik.

On navodi da su lekari na VMA učinili sve kako bi spasli devojčicu: - S. S. je umrla usled začepljenja krvnih sudova mozga i prvo je doživela moždanu smrt. Pojedini detalji još nisu poznati, znaće se nakon opširne istrage.

foto: Shutterstock

Ovo, nažalost, nije prvi tragičan slučaj ove godine da tinejdžeri izgube život zbog narkotika. Kurir je letos pokrenuo akciju "Droga je samo smrt", što je rezultiralo formiranjem Vladine komisije za borbu protiv narkomanije u školama. Još tada je Kurir upozoravao da se na srpskim ulicama pojavio novi ekstazi iz Kine i da samo jedna tableta može da izazove smrt.

HRONOLOGIJA Smrti srpskih tinejdžera od droge u 2018.

17. jun - Jovan Paunović (17) preminuo je na VMA nakon što je uneo u sebe smrtonosnu količinu droge ekstazi 20. jun - Nemanja Šafarik (18) umro je u stanu u Bačkoj Palanci, veruje se da je umro od predoziranja 24. jun - Marija Marković (17) iz Kragujevca, učenica Politehničke škole, umrla u stanu svog druga u Šumaricama zbog prekomerne doze sintetičke droge 5. jul - Mirjana Milić (21) umrla u jednom stanu posle žurke u centru Beograda, javno pre smrti na Fejsbuku priznala da je koristila ekstazi

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja