POČEO POSTUPAK ZA UBISTVO VLADIMIRA ZRELECA: Šaranović poslao rođaka da mu ubije advokata?
Foto: Privatna Arhiva

pripremno ročište

POČEO POSTUPAK ZA UBISTVO VLADIMIRA ZRELECA: Šaranović poslao rođaka da mu ubije advokata?

Crna Hronika -

U optužnici se navodi da je motiv likvidacije nezadovoljstvo pokojnog Slobodana Šaranovića pravnikom koji mu je vodio poslove

Vladimir Šaranović (40), koji je osumnjičen da je 1. decembra 2015. u centru Beograda ubio advokata Vladimira Zreleca (50), likvidirao je pravnika jer je njegov rođak Slobodan Šaranović bio nezadovoljan kako ga je ovaj pravnik zastupao u pojedinim poslovima, navodi se u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu, koja je juče pročitana na pripremnom ročištu.

hapšenje begunca
hapšenje beguncafoto: MUP

Kako Kurir nezvanično saznaje, tužilaštvo je najavilo da će navode o motivu zločina dokazivati iskazima supruga Zreleca i Šaranovića, kao i pismom koje je Šaranović poslao pre zločina advokatu.

Negirao optužbe

- Nisam učestvovao u krivičnom delu, nemam nikakve veze sa ubistvom - kratko je juče rekao Vladimir Šaranović.

Sagovornik Kurira otkriva da je ubijeni advokat Zrelec godinama zastupao poznatu braću Branislava i Slobodana Šaranovića.

- Vodio im je poslove, bio je čak direktor u njihovoj kompaniji koja je držala kockarnice po Srbiji. Osim toga, pred Specijalnim sudom branio je njihovog bliskog prijatelja Miloša Delibašića. Vladimir Šaranović, koji se sumnjiči da je ubio advokata, rođak je poznate braće i dosad nije imao kriminalni dosije - otkriva sagovornik Kurira upućen u postupak.

Slobodan Šaranović ubijen u međuvremenu
Slobodan Šaranović ubijen u međuvremenufoto: PrintScreen

On otkriva i da se od prvog dana sumnjalo da je zločin naručio pokojni Slobodan Šaranović, koji je posle pritvaranja zbog sumnje da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, počeo da sumnja u dojučerašnje najbliže saradnike.

Gubio poverenje

- Navodno je sumnjao čak i da mu advokat radi iza leđa i da više ne zastupa njegove interese, već interese druge osobe koja pokušava da mu preotme poslove - dodaje sagovornik Kurira.

Vladimir Šaranović je uhapšen više od dve godine nakon zločina, koji je počinio pucajući iz vozila u pokretu. "Alfa" koju je koristio u ubistvu pronađena je kasnije zapaljena.

Njegov rođak Slobodan Šaranović, za kog se sumnja da je naručio ubistvo advokata, nije na optužnici jer je i sam ubijen u međuvremenu. Podsetimo, on je iz pritvoru pušten u decembru 2016, a tri meseca kasnije ubijen je ispred svoje kuće.

- Interesantno je da je predloženo da se u toku suđenja saslušaju supruge Vladimira Zreleca, Slobodana Šaranovića, kao i majka Miloša Delibašića. Takođe, najverovatnije će biti saslušani i balističari, jer je ključni dokaz protiv Šaranovića njegov DNK pronađen na čauri - otkriva sagovornik Kurira.

Droga I supruga na optuženičkoj klupi

Vladimir Šaranović, podsetimo, uhapšen je 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina i od tada je u pritvoru. Dva meseca ranije policija je upala u njegov stan na Kanarevom brdu, ali je on tada izbegao hapšenje. Međutim, u stanu je pronađena droga i privedena je njegova supruga. - Šaranović je juče na pripremnom ročištu priznao da je droga njegova, dok je supruga, kojoj se sudi za držanje marihuane, izjavila da nije kriva - dodaje sagovornik Kurira.

Brojke

40 godina zatvora preti Šaranoviću 24 dana advokat bio u komi 2 godine osumnjičeni bio u bekstvu

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto:MUP, privatna arhiva, printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track