DVOSTRUKO HAPŠENJE U LAZAREVCU: Sudija i njen muž uzeli mito od 2.000 evra!
Foto: Shutterstock

lisice

DVOSTRUKO HAPŠENJE U LAZAREVCU: Sudija i njen muž uzeli mito od 2.000 evra!

Crna Hronika -

Nakon što je izrekla osuđujuću presudu, Svetlana Stojanović okrivljenom tražila mito kako bi napisala loše obrazloženje, koje bi dovelo do ukidanja donete odluke

Sudija Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlana Stojanović (59) i njen suprug Miroljub (66), inače bivši rukovodilac Sektora za komercijalne poslove RB Kolubara, uhapšeni su u četvrtak uveče zbog sumnje da su primili mito u iznosu od 2.000 evra.

Akciju hapšenja supružnika sproveli su pripadnici službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji s pripadnicima BIA.

- Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage zbog toga što je sudija Svetlana Stojanović u četvrtak, 8. novembra, primila mito u iznosu od 2.000 evra, u čemu joj je pomogao suprug Miroljub, koji je stupio u kontakt sa okrivljenim. Da stvar bude još neverovatnija, Stojanovićeva je 23. oktobra okrivljenog, od koga je sada uzela veliku sumu novca, proglasila krivim za krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Ona ga je tada osudila na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i šest meseci - navodi izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, uhapšeni supružnici su okrivljenog u četvrtak pozvali u njihovu porodičnu kuću, gde mu je sudija Stojanović saopštila uslove ukoliko želi da presuda bude u njegovu korist.

- Svetlana mu je objasnila da će kao postupajući sudija napisati loše obrazloženje osuđujuće presude, kako bi zbog toga, nakon žalbenog postupka, ona bila ukinuta i vraćena na novo suđenje. Nakon toga, ona bi donela novu presudu u njegovu korist. Okrivljeni je Stojanovićima nakon njihovog obećanja predao novčani iznos od 2.000 evra - dodaje naš sagovornik.

Tužilaštvo Supružnici saslušani

Sudija Svetlana Stojanović i njen suprug Miroljub saslušani su juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su izneli odbranu. - Svetlana i Miroljub su dali izjave, nakon čega je stavljen predlog za određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke. Odluku o tome naknadno će doneti nadležni sud - kaže naš izvor.

(Kurir.rs/D.Stamenković/Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track