Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! POSLUŠAJTE TAJNI RAZGOVOR MARJANOVIĆA I FORENZIČARA! Zoran gledao UBICU U OČI, Šipka ga raskrinkao: Morao si da vidiš ZLOČIN! (AUDIO)
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

EKSKLUZIVNo

EKSKLUZIVNO! POSLUŠAJTE TAJNI RAZGOVOR MARJANOVIĆA I FORENZIČARA! Zoran gledao UBICU U OČI, Šipka ga raskrinkao: Morao si da vidiš ZLOČIN! (AUDIO)

Crna Hronika

Nenad Šipka, direktor CFI, tvrdi da je pre nekoliko dana razgovarao sa Zoranom Marjanovićem i da je osumnjičeni za ubistvo pevačice "Granda" izbegao da odgovori na pitanje kako to da kobnog dana nije video ko je ubio pevačicu

Zoran Marjanović (40), koji se sumnjiči da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33), potvrdio je tezu Nenada Šipke, direktora Centra za forenzička istraživanja, da Jelena nije ubijena na mestu na kojem je njeno telo nađeno.

Ovu šokantnu promenu u mišljenju Zorana Marjanovića izneo je sam Nenad Šipka, koji tvrdi da je razgovarao sa Zoranom i da je on rekao "da je moguće da njegova supruga nije zadobila smrtonosne udarce u vodi kanala".

foto: Printscreen Google Maps

Ovaj razgovor između Marjanovića i Šipke otkriva da muž ubijene pevačice sumnja da se na dan zločina susreo sa ubicom.

Vodio privatnu istragu

- Suština našeg razgovora je da i Zoran veruje da Jelena nije ubijena na nasipu. Potvrdio je mogućnost da smrtonosne udarce nije zadobila ni na nasipu, niti dok je stajala u kanalu - otkrio je Šipka sadržinu razgovora koji je vodio sa Marjanovićem.

Podsetimo, Nenad Šipka je sa svojim saradnicima iz Centra za forenzička istraživanja (CFI) započeo privatnu istragu o ubistvu pevačice "Granda". Šipka, na osnovu svojih analiza, tvrdi da Jelena nije ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki, već da je usmrćena dan ranije u zatvorenom prostoru, a da je ubica sa pomagačima njeno telo naknadno doneo na nasip i bacio ga u kanal.

foto: Kurir

Šipka je, obrazlažući svoju teoriju, isticao da su izjave Zorana Marjanovića kontradiktorne i da se kose s materijalnim dokazima, ali je, kako kaže, pre nekoliko dana pristao da telefonom razgovara s Marjanovićem.

foto: Nebojša Mandić

- Zoran i ja smo se čuli preko zajedničke prijateljice, koja je želela da čujem i Zoranovu stranu priče. Razgovor smo vodili u četiri sata ujutru, ne iz razloga da bih ga ja nameštao istražiteljima, već da porazgovaramo. Više sam pričao ja nego Zoran i mislim da njegovi advokati ne znaju za naš razgovor. Ja da sam na njegovom mestu, ne bih razgovarao sa mnom - kaže Šipka.

Zoran mi zvuči iskreno Nenad Šipka kaže za Kurir da mu je u telefonskom razgovoru Zoran Marjanović delovao iskreno.

- Ostavio je utisak da zaista želi da se pronađe Jelenin ubica. Poverovao sam mu u to - rekao je Šipka i objasnio da je o ovom razgovoru obavestio i Jeleninu sestru Teodoru Krsmanović.

- Teodora je bila iznenađena razgovorom - tvrdi on.  

foto: MUP

Nije odgovorio na pitanje

On tvrdi i da je u pomenutom razgovoru Zoranu postavio konkretno pitanje kojim je aludirao da njegova odbrana, koju je izneo posle hapšenja, nije realna. Podsetimo, Zoran je u tužilaštvu tvrdio da nije ubio suprugu i da je ona nestala 2. aprila 2016, pošto je otrčala nasipom, a on ostao sa ćerkom da je čeka.

foto: PrintScreen

- Pitao sam ga hipotetički: "Zorane, ako si bio na nasipu, a nisi učesnik u zločinu, i ako je sve onako kako si ti ispričao, onda si morao da vidiš zločin" - kaže Šipka i tvrdi da mu Zoran Marjanović na to pitanje nije odgovorio, već da je počeo da govori o baznim stanicama, eksperimentu s baznim stanicama, kao i tačnosti podataka o mobilnoj telefoniji koji su uzeti sa njih.

- Dogovorili smo se da još jednom razgovaramo, ali do toga nije došlo - tvrdi Šipka za Kurir.

Danas smo pokušali da dobijemo i Zorana Marjanovića kako bismo smo čuli i njegovu stranu priče o razgovoru koji je vodio s forenzičarom, ali se on nije javljao na mobilni telefon.

Fejsbuk istraga Ostajem pri svemu, uskoro će biti jasnije Direktor CFI obratio se svojim pratiocima i na društvenoj mreži Fejsbuk i obavestio ih da je razgovarao sa Zoranom. - Sve ostaje onako kao što stoji u rekonstrukcijama koje sam izneo u javnosti i na ovim stranicama i ni za milimetar ne odstupamo od toga. Ali Zoran je izneo neke detalje o događaju na nasipu s kojima se ja u potpunosti slažem. Uskoro će biti jasnije - napisao je Šipka i izazvao lavinu komentara, kako pozitivnih tako i negativnih. Na njih je Šipka odgovorio rečima da "podatke o akterima dešavanja moraju da utvrde istražni organi".

(Kurir.rs/J. Ivić - J. Spasić, foto Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...