SRPKINJA KOJA JE POTRESALA EVROPU PLJAČKAMA: Pink Panter kao organizacija ne postoji! A evo kako se izvode VIN-VIN PLJAČKE, u kojima niko nije oštećen!
Foto: PrintScreen

oliverina ispovest i dalje potresa regiju

SRPKINJA KOJA JE POTRESALA EVROPU PLJAČKAMA: Pink Panter kao organizacija ne postoji! A evo kako se izvode VIN-VIN PLJAČKE, u kojima niko nije oštećen!

Crna Hronika -

Bivša košarkašica i reprezentativka Jugoslavije, Olivera Ćirković uprkos tome što je bila finansijski uspešna, dospela je u svet kriminala. Prvo je preprodavala ukradenu odeću i obuću, potom je sama počela krasti skupocene stvari, a s odeće je polako prešla na dijamante, zlato, skupoceni nakit. Pljačkala je isključivo u Grčkoj, a ona je osmislila model pljački zlatara koji je postao poznat širom Evrope kao Akter. U zatvoru je provela ukupno sedam i po godina, a poznata je i po svom begu 2012. godine čime je postala jedina žena koja je ikad uspela pobeći iz nekog grčkog zatvora.

Ona tvrdi kako Pink Panter kao organizovana razbojnička grupa ne postoji.

- Ne postoji jedna organizacija, postoji način rada, tj. više načina rada koji podsećaju na jednu sličnu organizaciju. Policija daje taj naziv. Za bivše kolege osumnjičene, kojima želim sve najbolje, jedini način da ih stave na dužu zatvorsku kaznu. Samo ta kategorija nosi veći broj godina. Ogromna je cifra, ali način rada nikoga nije ugrozio, otvorene su vitrine... Policija od toga pravi famu i veliki slučaj. U pitanju je jedna laka krađa u smislu izvođenja – komentarisala je nedavnu krađu nakita u Italiji, a u kojoj je učestvovao i jedan Hrvat.

Objasnila je i da postoje win-win pljačke, odnosno one u kojima zarađuju i pljačkaši i opljačkani.

- Svi dobro prođu, tu nema oštećenih. Tu ima samo osiguranje koje je u sklopu banke i to je u odnosu na jednu banku, jedne male cifre. Normalnom čoveku, naravno, to deluje puno veće. Prvo, taj koji je pretrpio štetu, prijavljuje najmanje tri-četiri puta veću vrednost od one prave. Oni zarade. Ništa ovde nije čisto, ovo je sve nizak oblik kriminala. Kad mi neko kaže da je bio u zatvoru, odmah ga podcenim, ne smatram ga toliko ozbiljnim. Ako znam da je neko ukrao milione, a nije išao u zatvor, ozbiljno me zainteresuje. Razmišljam odmah o tome da nešto nije u redu, počnem sumnjati u njegovo poštenje – rekla je.

foto: Privatna Arhiva

Kaže kako nije imala problema jer je bila žena u svome poslu.

- Ja sam birala ljude koji su mladi i dosta neiskusne kako bi postali samostalni. Drugo, sve moje akcije, sve što sam u životu radila, ticalo se emocija. Ja sam ulagala u emocije, a kad te ljudi zavole, da stekneš neko poštovanje iz ljubavi, to je onda ogromno poštovanje. Jedna sam neobična žena u neobičnim vremenima - kaže ona. Opisala je i beg iz grčkog zatvora.

- Bilo je riskantno jer straža ima dozvolu da puca, no ja sam verovala u svoj plan. Bio je lukav, odnosio se na slikanje u prednjem delu zatvora i tako sam opustila stražu koja se opustila i prestala me doživljavati kao zatvorenika – prisetila se. Teško joj je da objasni zbog čega je počela da pljačka jer je imala uspešan život.

- U meni je mnogo različitih ljudi. Nema objašnjenja. Ja sam spoj nespojivog, žena koja u sebi nosi paradokse, nemam objašnjenje za svoj život. Mogu ga samo prepričati kroz knjige, mogu dati dobre poruke, znam sada gde sam grešila, no svemu tome doprinio je moj buntovni karakter, malo i avanturističkog duha, novac koji brzo dolazi... Neograničena sloboda - do toga ovaj posao vodi - kaže.

Na kraju razgovora priznala je kako se i sama bori protiv svog nagona za krađom.

- Zatvor nije taj faktor - smatrala sam da jedan dobar, veliki igrač treba znati kad se povući.

Kurir.rs/RTL

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track