Najnovije vesti

DARKU KOSTIĆU PRETI NOVO  HAPŠENJE! Novi problemi za kreatora zbog polnog uznemiravanja MALOLETNIKA!
Foto: Vladimir Šporčić

DARKU KOSTIĆU PRETI NOVO HAPŠENJE! Novi problemi za kreatora zbog polnog uznemiravanja MALOLETNIKA!

Crna Hronika

Modni kreator Darko Kostić, optužen da je polno uznemiravao dvojicu mladića, ni sedmi dan od kada je izbegao ročište zbog iznenadne bolesti nije doneo opravdanje sudu. Zbog toga, ukoliko se sledeći put ne pojavi na suđenju, preti mu hapšenje - novi pritvor.

Prošlog utorka, 13. novembra, trebalo je da se iz drugog puta održi suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbe da je polno uznemiravao dvojicu mladića. Kostić, uprkos tome što je primio poziv, nazvao je svog advokata veče pred ročište i žalio se na "trovanje hranom".

Poručio je Kostić, a rekao je njegov branilac sudu, da će se "potruditi da dođe". Međutim, nikome se više nije javio.

S tim u vezi, postupajući sudija naložio je da Darko Kostić u naredna tri radna dana dostavi sudu lekarsko uverenje o bolesti - opravdanje, inače će u protivnom biti naloženo njegovo prinudno dovođenje na sledeće ročište.

Ovaj rok za opravdanje modnom kreatoru istekao je u petak, a Kostić ni sedam dana od datuma ročišta lekarsko uverenje nije doneo.

- Zbog tog koraka modnog kreatora, odnosno nepoštovanja suda i njegovih odluka, ukoliko sledeći put modni kreator ne pristupi suđenju, preti mu hapšenje, odnosno novi pritvor - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Podsećamo, Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju.

Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan.

Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju.

Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom.

Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocepane majice pobegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo, nakon čega ga je policija uhapsila.

Nakon hapšenja, Kostić je u pritvoru proveo nešto više od mesec i po dana i pušten je da se brani sa slobode. Tokom istrage, osim iskaza maloletnika, tužilaštvo je prikupilo i mnoge druge dokaze koji pokazuju da je Kostić počinio ovo krivično delo.

Iskaz je dao i mladić B. Š. (22), koji je takođe prijavio kreatora policiji nakon što je ovaj navodno pokušao da ga natera na seksualni odnos.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...