KURIR NA LICU MESTA, UŽAS U NOVOM BEOGRADU NADOMAK STAROG MERKATORA: Radnik (31) iznenada pao u zgradi Arhiva Beograda, na mestu ostao mrtav
Foto: Sonja Spasić

teška nesreća u palmira toljatija

KURIR NA LICU MESTA, UŽAS U NOVOM BEOGRADU NADOMAK STAROG MERKATORA: Radnik (31) iznenada pao u zgradi Arhiva Beograda, na mestu ostao mrtav

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Novom Beogradu, u ulici Palmira Toljatija, ovog prepodneva dogodila se teška nesreća kada je radnik N. M. (31) poginuo pošto je iznenada pao unutar zgrade Istorijskog arhiva Beograda.

1 / 6 Foto: Sonja Spasić

On je bio angažovan na tamošnjim radovima, a zasad nije poznato šta se tačno dogodilo osim da je nesrećni čovek iznenada pao sa velike visine direktno na beton i preminuo na mestu.

Kako Kurir saznaje od jednog od zaposlenih u firmi za koju je radio nastradali radnik, u zgradi je bilo više radnika i radili su na izolaciji.

- Pretpostavlja se da je do tragedija dovela nepažnja radnika, ali istraga je u toku i svi detalji biće utvrđeni naknadno - kazao je on i dodao da je pokojni radnik bio iz Smederevske Palanke.

1 / 3 Foto: Printscreen/Pink

Hitna pomoć samo je mogla da konstatuje smrt jer mu spasa nažalost nije bilo. Uviđaj je u toku, a biće utvrđeno i da li su bila ispoštovana sva pravila bezbednosti na radu zbog čega uviđaj vrši i Inspekcija rada.

Gačić: Za bezbednost radnika zadužena firma

Direktor Istorijskog arhiva Beogrda, Dragan Gačić, saopštio je danas, povodom pogibije radnika Lever inženjeringa d.o.o. Beograd, da je za njegovu bezbednost zadužena firma u kojoj je bio angažovan.

Radnik je poginuo jutros tokom obavljanja radova na investicionom održavanju ravnog dela krova Istorijskog arhiva Beograda.

"Da li je bilo propusta sa njihove strane, odnosno da li je radnik bio sigurnosno obezbeđen za vršenje radova na visini i koji su razlozi doveli do nesreće, utvrdiće istraga koja je u toku", naveo ja Gačić, prenosi Tanjug.

On je precizirao da je Istorijski arhiv Beograda na osnovu sprovedene javne nabavke posao dodelio izvođaču Lever inženjering d.o.o Beograd.

"Nesreća se dogodila jutros oko 9.10 sati, kada je njihov radnik, koji je vršio radove na ravnom krovu, pao sa visine od osam metara u svetlarnik na prvom spratu arhiva. On je od povreda preminuo na licu mesta", naveo je Gačić.

(Kurir.rs/J.R./Foto: Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track