Mlađan Mićić Pacov vraćen u Zabelu
Foto: KURIR

Mlađan Mićić Pacov vraćen u Zabelu

Crna Hronika -
Prilikom pretresanja Mićićevog stana pronađena je veća količina oružja i municije

BEOGRAD - Mlađan Mićić, zvani Pacov, (47) iz Požarevca koji je uhapšen juče za vreme produženog vikenda, vraćen je u Kazneno -popravni zavod "Zabela", gde već izdržava zatvorsku kaznu, i protiv njega će biti podneta krivična prijava Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu, saopsteno je danas iz MUP-a Srbije.

U saopštenju je potvrđeno da je Mićić uhapšen juče u zajedničkoj akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave u Požarevcu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom pretresanja Mićićevog stana pronađena je veća količina oružja i municije i to: dve automatske puške, četiri puške različitih marki, po četiri revolvera i pištolja, jedan automatski i jedan malokalibarski pištolj, dve puške pumparice i po jedna puška bokerica i plužara.

Pored toga, kako je precizirano u saopštenju, pronađena je jedna tromblonska mina, jedna tromblonska kumulativna mina, više optičkih nišana, neutvrđena količina materijala za koji se pretpostavlja da je eksploziv pentrit i oko 550 komada municije različitog kalibra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track