SRPSKE MULE NAJJEFTINIJE I NAJHRABRIJE: Gutaju pošiljke droge za 8.000 evra, ženama se plaća više, a svakog trena im preti SMRT! (FOTO)
Foto: Printscreen

jeziv biznis

SRPSKE MULE NAJJEFTINIJE I NAJHRABRIJE: Gutaju pošiljke droge za 8.000 evra, ženama se plaća više, a svakog trena im preti SMRT! (FOTO)

Crna Hronika -

Jedan od načina šverca je angažovanje takozvanih mula, krijumčara koji gutaju pošiljku s narkoticima i prenose je u stomaku, i to uglavnom iz Južne Amerike u Evropu.

- Srbi su među najtraženijim i najjeftinijim mulama, ali ujedno i najhrabrijim. Oni za oko 8.000 evra po turi odrade ovaj izuzetno opasan posao jer pored rizika da budu uhvaćeni mogu i da izgube život ako im se pošiljka, koja može da bude vredna i 50.000 evra, raspadne u stomaku- kaže izvor upućen u puteve šverca.

foto: Printscreen

Inače, dileri iz Evrope su manje upadljivi i ako nemaju krivični dosije veća je verovatnoća da će uspeti. Žene su posebno na ceni i njima se plaća više.

Inače, od svih pokušaja šverca droge avionima 40 odsto su mule, 50 odsto koferi, a ostalo je skrivanje narkotika, kamufliranje droge u hranu ili elektroniku.

„Mule“ gutaju drogu u kesicama ili kapsulama, a izbace je kad dođu na odredište. Kod nekih je nađeno po nekoliko stotina paketića ili kapsula, a kod pojedinih žena droga je nađena u polnom organu. Oni za ovaj posao dobijaju po nekoliko hiljada evra po pošiljci.

Opširnije o narko-tokovima u Srbiji čitajte u IZDVOJENOM TEKSTU.

Kurir.rs

Bonus video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track