Najnovije vesti

Vozač Laste izgubio svest za volanom?!
Foto: Jutjub

Udes

Vozač Laste izgubio svest za volanom?!

Crna Hronika
20:56h
Do nezgode je došlo u blizini autobuskog stajališta kada je treći autobus u nizu naleteo na parkirana vozila

BEOGRAD  - Do sudara tri autobusa kod Sajma, u kome je oko 30 ljudi povređeno, došlo usled gubitka svesti vozača Lastinog autobusa, koji je naleteo na dva autobusa na stanici, saopštila je gradska Direkcija za javni prevoz.

Na uglu Bulevara vojvode Mišića i Ruske ulice, nešto posle osam časova, došlo do saobraćajne nezgode kada je autobus Laste, na prigradskoj liniji Obrenovac–Beograd, naleteo na dva autobusa privatnog prevoznika Beobusa, na liniji 23, koji su se nalazili na stajalištu Ruska.

Na teren su izašle četiri lekarske ekipe Hitne pomoći, a u Urgentni centar je prevezeno  oko 30 ljudi.

Prema rečima nadležnih u ovoj ustanovi, radi se uglavnom o lakšim telesnim povredama.

U toku je istraga u kojoj će se utvrditi tačni uzroci ove saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz, prenosi Služba za informisanje gradske uprave.

Zatvorena je žuta traka ka gradu, a u druge dve saobraćaj je usporen.

"U Urgentni centar dovezeno je 30 osoba. Sve su zadobile lakše povrede, a kod tri osobe je u toku dijagnostika", rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

On je istakao da su povređeni uglavnom zadobili neurohirurške i ortopedske povrede.U sudaru tri autobusa u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu povređeno je 10 osoba, rečeno je u MUP-u Srbije.

Dežurni dispičer GSP-a Sloba Mirković rekao je da su u sudaru učestvovala dva vozila privatnog prevoznika "Beobus" sa linije 23 i međugradski autobus prevoznika "Lasta" koji je saobraćao na liniji Obrenovac - Beograd.Do sudara je došlo oko 8.15 časova, a iz MUP-a navode da nema obustave saobraćaja.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da na zbrinjavanju povređenih radilo četiri lekarske ekipe.

Ona je rekla da je prema podacima jedne od ekipa zbrinuto šest osoba koje su prevežene u Urgentni centar, a da se očekuju podaci i ostalih ekipa.

Vozač autobusa "Lasta" koji se jutros onesvestio i izazvao sudar na uglu Bulevara vojvode Mišića i Ruske ulice u Beogradu nije prekoračio osmočasovnu radnu normu i prošao je sve neophodne zdravstvene preglede, saopšteno je iz tog preduzeća. Vozilo kojim je upravljao Miroslav Anđelović (32) bilo je klimatizovano, tehnički ispravno i pre uključenja u saobraćaj obavljena je dnevna nega.

Sovrović: Autobus "Laste" bio tehnički ispravanGeneralni direktor prevoznika "Lasta" Velibor Sovrović izjavio je da je autobus tog preduzeća u trenutku udesa, koji se dogodio jutros na uglu Bulevara vojvode Mišića i Ruske ulice u Beogradu, bio tehnički ispravan.Autobus je bio tehnički ispravan, a šestomesečni pregled je urađen 24. januara ove godine i sledeći je trebalo da bude 24. jula, rekao je Sovrović.Autobus je jutros ušao u "dnevnu negu" i konstatovano je da je vozilo ispravno, a vozač je radio u skladu sa zakonom o bezbednosti saobraćaja, tvrdi Sovrović."Prošle nedelje je imao vreme na radu svaki radni dan oko sedam sati i 15 minuta, a ove nedelje imao je u prvoj smeni četiri sata i 30 minuta", dodao je Sovrović.Sovrović je rekao da su u "Lasti" u ovom trenutku spremni da maksimalno učine sve da do ovakvih udesa ne dođe."Sticajem okolnosti imali smo sreće da u toj nezgodi dođe do lakših telesnih povreda i jednostavno možemo da budemo srećni takvim ishodom", istakao je Sovrović.On je dodao da "na tri i po miliona kilometara mesečno u prigradskom i gradskom saobraćaju po nekoj, bilo kojoj statističkoj metodi, do ovakvih stvari može da dođe i mi se trudimo da ih minimiziramo".Sovrović je izrazio nadu "da smo u toku ovog leta ispunili bonus i da toga više neće biti".Sovrović je podsetio da se saobraćajna nezgoda dogodila jutros u 08.15 časova kada je zglobni autobus "Laste", koji je bio klimatizovan, naleteo na vozilo ispred sebe privatnog prevoznika "Beobus", koje je kasnije opet naletelo na drugo vozilo.

http://www.youtube.com/watch?v=GclT16lcAm4

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...