Uslovne kazne navijačima zbog pretnji Brankici Stanković

Pretnje

Uslovne kazne navijačima zbog pretnji Brankici Stanković

Crna Hronika -
Navijači su osuđeni jer su pretećim skandiranjem ugozili sigurnost Stankovićeve i pretili joj smrću

BEOGRAD - Prvi osnovni su u Beogradu osudio je na višemesečne uslovne kazne zatvora šestoricu najvijača "Partizana" zbog pretnji novinarki i urednici "Insajdera" Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan - Šjahtor 16. decembra 2009. godine.

Osuđeni su, jer su pretećim skandiranjem ugozili sigurnost Stankovićeve i pretili joj smrću uzvikujući parolu "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija" sa južne tribine stadiona Partizana.

Vođa navijačke grupe "Šedovs" Goran Klještan i Aleksandar Perišić kažnjeni su uslovno sa deset meseci zatvora s rokom provere od četiri godine.

Za isto delo Milan Gudurić kažnjen je sa godinu dana zatvora, uslovno na pet godina.

Zbog nasilničkog ponašanja Dragan Đurđević osuđen je na 10 meseci, uslovno četiri godine, Nemanja Odalović na 10 meseci, uslovno tri godine, a Nemanja Bogdanović na šest meseci, uslovno pet godina.

Tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Postupak protiv jednog od vođa navijačke grupe Partizana "Alktarz" Miloša Radosavljevića Kimija bio je razdvojen od ovog jer je bio u bekstvu, a nedavno je osuđen na 16 meseci zatvora.

Prvi osnovni sud je pre dve godine pred početak suđenja odbacio optužnicu i oslobodio navijače optužbe za ugrožavanje sigurnosti novinarke televizije B92 jer je, prema obrazloženju sudije Jelene Milinović, optužnicu podneo neovlašćeni tužilac.

Ona je smatrala da u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krvičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već eventualno krivičnog dela uvrede koje se goni po privatnoj tužbi.

Tu odluku ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da im se sudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja