Najnovije vesti

OVAKO IZGLEDA ČABA DER: Prva fotografija PLAĆENOG UBICE izbliza! Zbog brutalne likvidacije čoveka na Banovom brdu traži ga cela Srbija! (FOTO)
Foto: Printscreen, Kurir

OVAKO IZGLEDA ČABA DER: Prva fotografija PLAĆENOG UBICE izbliza! Zbog brutalne likvidacije čoveka na Banovom brdu traži ga cela Srbija! (FOTO)

Crna Hronika

Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice likvidirao je juče Nebojšu M. usred bela dana na Banovom Brdu.

Ovaj profesionalni ubica je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu. Podsetimo, on je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mesta pobegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo – sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par sedmica kasnije i Čabu Dera. Prilikom ubistva Dera je bio maskiran, a kada je bežao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

Kako je tada na konferenciji za štampu izjavio Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezultirao hapšenjem nalogodavca i direktnog izvršioca brutalne likvidacije Jelačića”.

foto: Printscreen, Kurir

Izašao pre godinu dana iz zatvora

Čaba Der je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da „odradi neki posao”. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbednost, odlučio je da ga ubije.

Škrbić je, po presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana „Firme”, čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali.

Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio pribor za maskiranje – veštačku bradu – i dao mu donji deo trenerke. Der je 11. maja 2004. oko 22.40 časova, maskiran bradom, šeširom i naočarima, ušao u restoran „Marina” na Trgu mladenaca u Novom Sadu i pucao u Jelačića. Ispalio je četiri metka, a zatim je pobegao biciklom.

- Iz zatvora je izašao pre oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umešan je još u neke likvidacije u regionu – kaže naš izvor.

(Kurir.rs/S.S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...