HTEO DA OSVETI OCA, NEKADAŠNJEG ŠEFA BEOGRADSKOG PODZEMLJA: Petar iz automobila u pokretu pucao u Gageca! OTKRIVENA POZADINA PUCNJAVE NA BULEVARU
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

Petar Guzijan uhapšen zbog pucanja na zemunca

HTEO DA OSVETI OCA, NEKADAŠNJEG ŠEFA BEOGRADSKOG PODZEMLJA: Petar iz automobila u pokretu pucao u Gageca! OTKRIVENA POZADINA PUCNJAVE NA BULEVARU

Crna Hronika -

Sin pokojnog kriminalca ispalio više hitaca iz auta u Dragana Miladinovića Gageca, ali ga nijedan metak nije pogodio

Petar Guzijan (32), sin jednog od nekadašnjih šefova beogradskog podzemlja Jovana Guzijana Cunera, uhapšen je zbog sumnje da je u leto prošle godine pokušao da ubije nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Dragana Miladinovića Gageca.

Kako Kurir saznaje, sumnja se da je Cuner pucao u Miladinovića jer veruje da je on ubio njegovog oca, čiju je smrt pokušao da osveti.

Pogodio motor

- Petar Guzijan sumnjiči se da je na Bulevaru Mihajla Pupina, iz automobila u pokretu, ispalio više hitaca u Miladinovića, koji je bio na motoru. Na svu sreću, promašio je Gageca, ali je pogodio motor - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, policija je lisice stavila i Marku D., za koga se sumnja da je bio za volanom automobila iz kog je Mali Cuner pucao.

Jovana Guzijana Cunera, podsetimo, pripadnici „zemunskog klana“ ubili su 2002, navodno po naređenju vođe te kriminalne grupe Dušana Spasojevića.

Cuner je bio venčani kum pevačice Lele Andrić i Srđana Adžemovića. Miladinoviću se, podsetimo, sudilo kao pripadniku ove kriminalne grupe, upravo zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Cunera, što je on tokom suđenja negirao. Na kraju postupka bio je osuđen na pet godina zatvora.

Inače, Petar Guzijan pominjao se i ranije kao jedan od šefova „novog zemunskog klana“. Privođen je nekoliko puta, i to zbog pucnjave, trgovine narkoticima, ali i napada na policajca koji ga je hapsio.

foto: Printscreen

U poslednjih 10 godina hapšen je i zbog pokušaja ubistva.

Inače, policiji je dobro poznat i Petrov mlađi brat Marko, koji je kao maloletnik u kazneno-popravnom zavodu odslužio kaznu za dvostruko ubistvo, a nedavno je hapšen i zbog otmice.

Petar Guzijan je, kako saznajemo, juče priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu.

- On je odlučio da se brani ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana i prebačen je u Centralni zatvor - kaže izvor.

Nije bio osuđivan

Jovan Guzijan je devedesetih godina dovođen u vezu sa ubistvima, trgovinom drogom i naftom, razbojništvima, a važio je za predvodnika jedne od najvećih kriminalnih grupa u Zemunu. On se dovodio u vezu i sa ubistvom Dragana Ugarkovića Ugara, ali je zbog nedostatka dokaza bio oslobođen optužbi.

foto: Printscreen Youtube

- Interesantno je da su protiv njega podnošene krivične prijave, ali da ni za jedno krivično delo nije bio osuđen - kaže izvor i dodaje da se Guzijan nije previše eksponirao među kriminalcima Beograda i da je uživao veliko poštovanje većine ljudi sa one strane zakona.

- Imao je navodno grupu od desetak momaka koji su krali kola, dilovali drogu, bavili se ucenama i slično. Pored nelegalnih poslova, on je imao i više auto-otpada, a držao je i kafiće, poker-aparate i toples-bar u Zemunu - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je Dušan Spasojević navodno naručio Cunerovo ubistvo kako bi sprečio njegovo udruživanje sa „surčincem“ Ljubišom Buhom Čumetom.

foto: Privatna arhiva

Gagec poznat nadležnima

SVEDOČI O OTMICI ZEMUNSKOG KLANA

Policiji je, inače, dobro poznat i Gagec.

- Osim kao pripadnik „zemunskog klana“, on je hapšen više puta i za druga krivična dela. Nedavno je saslušavan i kao svedok prve otmice „zemunaca“, koja se dogodila 1997. godine i posle koje se žrtva Novak Stevanić (22) ubio - podseća naš sagovornik.

J. S. / Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track