VIŠI SUD U PIROTU: Veselinoviću dve godine zatvora zbog iskopavalja šljunka, Radojičić oslobođen
Foto: Zorana Jeftić

druga prvostepena presuda

VIŠI SUD U PIROTU: Veselinoviću dve godine zatvora zbog iskopavalja šljunka, Radojičić oslobođen

Crna Hronika -

PIROT - Viši sud u Pirotu osudio je danas na po dve godine zatvora Zvonka Veselinovića, Gorana Makragića i Ivana Stamenovića zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, a Milan Radoičić je oslobođen optužbi, preneo je RTS.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu iz 2017. godine kada su svi bili oslobođeni ukinuo Apelacioni sud u Nišu naložio ponavljanje sudenja.

I na današnju presudu osuđeni, njihopvi advokati tužilaštvo imaju pravo žalbe niškom Apelacionom sudu.

foto: Marina Lopičić

RTS prenosi da je u ovom, ponovljenom postupku, sud ustanovio da je Veselinović obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme.

Okrivljenima je, kako prenosi ova televizija, oduzeta dobit koju su zaradili na ovom poslu - više od 23 miliona dinara, a takode su dužni da plate naknadu za korišćenje mineralnih sirovina i promenu namene obradivog zemljišta.

Veselinoviću, Radoičiću, Goranu Makragiću i Ivanu Stamenoviću sudilo se zbog malverzacija tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada, podseća RTS.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track