HOLANĐANI PRIKUPILI NOVAC ZA PUT: Učenici poginule gitaristkinje Sabrine Vlaškalić dolaze u Beograd na sahranu!
Foto: Facebook

donacije

HOLANĐANI PRIKUPILI NOVAC ZA PUT: Učenici poginule gitaristkinje Sabrine Vlaškalić dolaze u Beograd na sahranu!

Crna Hronika -

Prijatelji i studenti Sabrine Vlaškalić (29), koja je 17. januara izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Groningenu, sakupili su 10.000 dolara kako bi je danas ispratili na večni počinak

Prijatelji i studenti Sabrine Vlaškalić (29) iz Beograda, gitaristkinje koja je 17. januara poginula u holandskom gradu Groningenu kad je na nju naleteo kamion dok je vozila bicikl, prikupili su skoro 10.000 dolara kako bi prisustvovali sahrani nastradale devojke.

Sabrina će, kako saznajemo, biti sahranjena sutra na Novom bežanijskom groblju u njenom rodnom Beogradu.

Dolaze u Srbiju

U akciji prikupljanja novca učestvovalo je i 16 Sabrininih studenata iz Holandije, koji su želeli da doputuju u srpsku prestonicu kako bi se poslednji put pozdravili sa svojom profesorkom i prijateljicom.

Na društvenim mrežama osnovana je fondacija u čast talentovane Beograđanke sa ciljem da se prikupi 7.000 dolara za pokrivanje troškova putovanja iz Holandije u Srbiju. Međutim, učenici i prijatelji preminule Sabrine prikupili su 3.388 dolara više, pa su odlučili da nakon sahrane pronađu najbolji način da iskoriste preostale donacije u čast stradale gitaristkinje.

Udario je kamion

Podsetimo, Sabrina Vlaškalić je poginula kad je na nju naleteo kamion na uglu ulica Van Idekingevek i Vondelan, samo dan pre njenog 30. rođendana. Lekari su je brzo prevezli u bolnicu, ali je Sabrina preminula na operacionom stolu. Talentovana gitaristkinja rođena je 1989. u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je na FMU, a master je upisala u Hagu. Ona je 2012. postala profesor gitare.

Poslednji pozdrav Oproštajni koncert

Konzervatorijum princa Klausa u Groningenu će u subotu, 2. februara, održati i memorijalni koncert u čast preminule gitaristkinje. Nastup će biti otvoren za javnost, a u Sabrininu čast klasičnu muziku sviraće brojni gitaristi i učitelji, ali i studenti koji su od Beograđanke naučili prve akorde.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track