TUŽILAŠTVO: UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR VIŠE POSLOVNE ŠKOLE U BEOGRADU! Zloupotrebom službenog položaja naneo štetu od 781.000.000 dinara!
Foto: Marina Lopičić, Shuterstock

saopštenje tužilaštva

TUŽILAŠTVO: UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR VIŠE POSLOVNE ŠKOLE U BEOGRADU! Zloupotrebom službenog položaja naneo štetu od 781.000.000 dinara!

Crna Hronika -

I.S., bivši direktor Beogradske poslovne škole, uhapšen je danas po nalogu za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovodenju istrage protiv zbog zloupotrebe službenog položaja .

Sumnja se da je kao direktor Beogradske poslovne škole -Visoke škole strukovnih studija pribavio privrednim društvima „Kon Tiki Travel", „Simpo" a.d. Vranje, NID „Novosti" i Vaterpolo klubu „Radnicki" iz Kragujevca imovinsku korist u ukupnom iznosu od 781.000.000,00 dinara.

Naime, u istom iznosu je i naneo štetu Beogradskoj poslovnoj školi, tako što je doneo odluku o raspodeli finansijskih sredstava, i bez održavanja sednice i bez saglasnosti Saveta Beogradske poslovne škole, a što mu je bila obaveza po zakonu i Statutu, i na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji zaključivao ugovore o pozajmicama finansijskih sredstava koja finansijska sredstva potiču iz sopstvenih sredstava navedene škole.

Novčana sredstva koja je na ovaj način pozajmljivao, nikada nisu vraćena niti je I.S kao direktor škole preduzimao bilo kakve radnje u cilju naplate istih, koja sredstva do danas nisu vracena.

U narednih 48 sati, I.S. ce biti priveden i saslušan u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track