UHAPŠEN VOZAČ ZORANA BABIĆA: U teškoj saobraćajci kod Doljevca stradala žena, a Babić zadobio opasne lomove
Foto: Kurir, Zorana Jevtić

epilog nesreće

UHAPŠEN VOZAČ ZORANA BABIĆA: U teškoj saobraćajci kod Doljevca stradala žena, a Babić zadobio opasne lomove

Crna Hronika -

Policija je uhapsila vozača D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u jučerašnjem teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojem je jedna osoba poginula, a pet je povređeno, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

"Vozaču je određen pritvor u trajanju do 48 časova i on će sutra biti priveden u tužilaštvo uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog sabraćaja", kazali su Beti danas u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Ovu informaciju potvdio je i načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov, koje je objasnio da je vozaču određen pritvor po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu

„Juče se na državnom putu I-a reda, na naplatnoj stanici Doljevac u smeru ka Leskovcu, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri vozila i u kojoj je jedno lice poginulo, dok je pet osoba povređeno“, rekao je Arsov i dodao da istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Arsov je objasnio da je do nezgode došlo kada se vozilo marke „škoda“, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

"Od siline udara „opel astra“ se pomerila napred i udarila u vozilo „folksvagen pasat“, koje je takođe bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu", rekao je Arsov.

Prema njegovim rečima istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo „škoda“ kretalo u trenutku saobraćajne nezgode.

Inače, D S. je automobilom "škoda superb" vozio direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji je na kraju završio sa otvorenim prelomom butne kosti i pršljena.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track