SILOVATELJU MALOLETNICE 30 DANA PRITVORA: Napastvovao devojčicu koja je nemoćno lice nakon žurke
Foto: Profimedia/Ilustracija

pritvor za silovatelja

SILOVATELJU MALOLETNICE 30 DANA PRITVORA: Napastvovao devojčicu koja je nemoćno lice nakon žurke

Crna Hronika -

SUBOTICA – U Subotici se u četvrtak u jutarnjim satima dogodilo silovanje u stanu, u centru Grada, a nakon što je žrtva prijavila policiji nasilje, osumnjičeni D. T. (1988) je ubrzo pronađen i priveden. Sumnja se da je D. T., 31, januara u jutarnjim satima, u jednom stanu u centru Subotice, silovao devojku (17), saopštila je policija i nakon hapšenja odredila mu zadržavanje od 48 sati.

Kurir saznaje da je žrtva nemoćno lice. Nezvanično se sve desilo u jednom stanu u centru Subotice, na žurci. Učesnici su, navodno, konzumirali dosta alkohola do jutarnjih sati narednog dana, a bilo je i opojnih supstanci. Više osoba je bilo u stanu, a posle pijanke, kako saznajemo, ostalo je njih četvoro u prostoriji, koju su zatim napustili dvoje.

Događaji su se otela kontroli i D.T. je, kako se sumnja obljubio maloletnicu. U jutarnjim satima, devojka je prijavila policiji muškarca za seksualno nasilje nad njom. Odmah je uhapšen, a zatim uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Osumnjičenom je određen pritvor od 30 dana, zbog uticaja na svedoke. Još se istražuju okolnosti krivičnog dela i da li će biti podignuta optužnica.

Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici saopštio je da je Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici 1.februara doneo rešenje o određivanju pritvora protiv okrivljenog D.T (1988. god.) iz Subotice.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Prethodno je protiv istog lica naređeno sprovođenje istrage, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem iz čl. 179 st. 2 Krivičnog zakonika. Za ovo krivično delo je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina, bez mogućnosti ublažavanja ispod ovog minimuma", saopštio je portparol Maravić.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track