Najnovije vesti

NASTAVNIKU PEDOFILU DESET MESECI ZATVORA: Zaskočio učenicu u školi, pa dobio minimalnu kaznu
Foto: Profimedia

KAZNA

NASTAVNIKU PEDOFILU DESET MESECI ZATVORA: Zaskočio učenicu u školi, pa dobio minimalnu kaznu

Crna Hronika

Dimitrije T. (64), nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi u Vračevom Gaju kod Bele Crkve, koji je u novembru prošle godine uhapšen zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog uznemiravanja svoje učenice Ž. M. (13), osuđen je prošle nedelje u Osnovnom sudu u Vršcu na samo deset meseci zatvora, tvrdi otac napastvovane devojčice za Kurir.

Tužilaštvo je, podsetimo, bludnog nastavnika teretilo da je svojoj učenici najpre slao poruke neprimerene sadržine, da bi je na kraju namamio u školsku streljanu, gde ju je na silu ljubio i hvatao za međunožje. Prestravljena tinejdžerka uspela je da se otrgne od napasnika i pobegne iz streljane, što su zabeležile i sigurnosne kamere. Nastavnik je ubrzo uhapšen, dok je njegova žrtva završila na Klinici za neuropsihijatriju, gde je provela 40 dana zbog sklonosti ka suicidu.

foto: privatna arhiva

Dokazana krivica

Iako je krivica nastavnika nesumnjivo dokazana na sudu, relativno blaga kazna koja mu je izrečena šokirala je porodicu tinejdžerke. Njen otac D. M. kazao je za Kurir da je ogorčen što je sud, kome su bili predočeni svi dokazi, ali i posledice dela, nastavniku umesto maksimalno propisanih pet godina zatvora, izrekao kaznu bližu zakonskom minimumu. - Nemam reči za ovu nepravdu koju proživljavamo. Kazna je sramotna. Ogorčen sam što je tu kaznu predlagao tužilac, koji sada čak neće imati ni pravo žalbe. Ljut sam i na sud, koji je, uprkos tužiocu, mogao da izrekne veću kaznu čoveku koji pedagog u jednoj školi. Dete sam posao u školu da ga nastavnici vaspitavaju i nečemu nauče, a šta se desilo - kazao je za Kurir D. M.

On kaže da mu se ćerka našla na meti nastavnika pedofila u septembru prošle godine, nakon što je osvojila zlatnu medalju na jednom sportskom takmičenju. - Pisao joj je na društvenim mrežama: "Javi se, lepoto moja", "Voleo bih da gledamo Đokovića zajedno. A ti?", "Baš si lepa, srećo moja", "Zar do sada nisi primetila da mi se sviđaš?"... Ona mu nije odgovarala na te poruke, ali to ga nije sputavalo da nastavi da je proganja. Tog 16. novembra zvao je da mu nešto pomogne da srede streljanu. Kada su ušli, on je skočio na nju. Pritisnuo ju je uz zid i počeo da ljubi po licu. Vukao je za kosu, ljubio je po vratu, milovao je po butinama i međunožju, govorio joj je razne gadosti: "Dođi samo malo, mnogo te želim." Plačući ga je molila da prestane, ali on nije imao milosti - kazao je on, tvrdeći da se nakon hapšenja pedofila javila još jedna devojčica koju je takođe napadao.

Traumatizovana

Nastavnik je nakon toga uhapšen, ali se potom javila i još jedna devojčica koja ga je takođe prijavila za seksualno uznemiravanje. - Nastavnik je bio u pritvoru, ali moje dete nije moglo da se smiri. Krenula je u školu, ali je imala košmare, ko zna koliko smo puta zvali Hitnu pomoć zbog gušenja koje je imala. Stanje joj se još više pogoršalo na opasku jedne nastavnice, koja je njenom odeljenju rekla da je sve to izmislila, preuveličala. Nije više htela da ide u školu, povukla se u sebe i venula iz dana u dan. Otišli smo kod psihijatra, savetovali su da ide u psihijatrijsku kliniku. Tamo su došli do zaključka da je u takvom psihičkom stanju u kom bi mogla da digne ruku na sebe. Više od mesec dana je tamo ležala - priča uplakani otac.

Otac tvrdi: Psihički mi je uništio dete

Zlostavljana tinejdžerka provela je 40 dana u psihijatrijskoj klinici u Beogradu, nakon što je pre toga, kako nam je majka objasnila, imala košmare i nije mogla da spava. - Iako su njega uhapsili, ona nije mogla da se smiri. Patila je od nesanice, gušila se u krevetu, a po prijemu u bolnicu su nam rekli da bi bila u stanju i da digne ruku na sebe. Uništio mi je zdravo i pravo dete - kaže uplakani otac.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...