MALI UGAR IZBEGAO SMRT: Ispod svog auta pronašao eksplozivnu napravu, paklenu mašinu demontirala policija
Foto: MUP

pokušaj ubistva

MALI UGAR IZBEGAO SMRT: Ispod svog auta pronašao eksplozivnu napravu, paklenu mašinu demontirala policija

Crna Hronika -

Milan Ugarković zvani Mali Ugar star 36 godina pronašao je eksplozivnu napravu ispod svog automobila u Zemunu.

Automobil je bio parkiran na raskrsnici ulica Ljiljane Krstić i Žike Pavlović.

Ugarković je pozvao policiju, a KD ekipa policije bezbedno je demontirala bombu. Istraga je u toku.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Ugarković ima ozbiljan kriminalni dosije. Hapšen je zbog različitih krivičnih dela.

Njemu je 2013. godine suđeno zbog ubistva Jovice Jankovića, a nakon zločina je dve godine bio u bekstvu. Ugarković je na kraju uhapšen, a potom je prvostepenu presudu od decembra 2016. godine čekao u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Krivice je, nepravosnažno, oslobođen u aprilu 2017. godine, presudom Višeg suda.

Mali Ugar je u julu 2016. godine, posle dvogodišnjeg skrivanja, uhapšen u novobeogradskom soliteru. Kod njega i jataka nađena su dva pištolja. Tereti se da je 24. marta 2013. u Batajnici, nakon svađe, pucao u Jovicu Jankovića (33) i ubio ga. Motiv zločina je sukob u vezi sa drogom, a Ugarković je pokušao da inscenira da se Janković ubio.

Ugraković je pod istragom i zbog dvostrukog ubistva u Košutnjaku 27. maja 2002. kada su stradali Nenad Starčević i Predrag Dimić. Spekulisalo se da je motiv za ubistvo svađa oko podele plena, jer nekoliko dana ranije njih trojica su opljačkali kladionicu. Prvo ubistvo počinio je kad je imao 15 godina. Tada je ubio Džemaila Demirovića, zbog čega je bio u KPD u Kruševcu, odakle je pobegao.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Dok je bio u pritvoru zbog ubistva Jankovića, u aprilu 2017. godine policija je u Krčedinu zaplenila arsenal oružja koji se dovodi u vezu sa Ugarkovićem - 17 pištolja i revolvera, devet pušaka, dva "škorpiona", četiri bombe, veća količina municije, sve je nađeno u buretu, na imanju koje se vodi na Milanovog oca Dragana, koji je ubijen pre 17 godina.

Tada je uhapšen Aleksandar Lečić, njegov saradnik, čiji je zadatak bio da brine o oružju dok je on iza rešetaka. Tužilaštvo je tada uložilo žalbu na odluku suda.

Podsećamo, večeras je istod automobila Malog Ugara pronađena eksplozivna naprava. On je pozvao policiju, koja je hitno reagovala i demontirala bombu.

(Kurir.rs/Novosti.online/Pink.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track