Najnovije vesti

MILAN RADIĆ JE ČOVEK KOJI ŠALJE ZORANA U ZATVOR?! Biciklista je video Jelenu Marjanović ŽIVU sa muškarcem! Posle 5 minuta je UBIJENA!
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić, Kurir

EKSKLUZIVNO! Glavni svedok tužilaštva ruši odbranu Marjanovića

MILAN RADIĆ JE ČOVEK KOJI ŠALJE ZORANA U ZATVOR?! Biciklista je video Jelenu Marjanović ŽIVU sa muškarcem! Posle 5 minuta je UBIJENA!

Crna Hronika

Milan Radić, koji je u vreme ubistva Jelene Marjanović prolazio nasipom, posvedočio da je tada video muškarca i ženu, za koje tužilaštvo smatra da su Zoran i Jelena, kako se spuštaju niz nasip ka kanalu. Dodatna prostorno-vremenska veštačenja trebalo bi da biciklistinom iskazu daju dodatnu težinu

Milan Radić, biciklista koji je 2. aprila 2016. u 17 sati prolazio nasipom Crvenka u Borči i video muškarca i ženu kako se spuštaju ka kanalu, ključni je svedok tužilaštva koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog da je tog dana ubio svoju suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33).

Upravo je ovaj svedok osoba koja je možda poslednja videla živu Jelenu Marjanović, i to samo pet minuta pre njenog brutalnog ubistva, i osoba čiji iskaz može da sruši odbranu Zorana Marjanovića! Da je Radić izuzetno važan svedok, govori i to što je Apelacioni sud, koji je prošle godine po drugi put ukinuo optužnicu protiv Zoran Marjanovića i naložio njenu dopunu, izričito tražio da se urade dodatna prostorna i vremenska veštačenja telefona bicikliste Milana Radića. Ta veštačenja su u toku.

Bazne stanice ključne

- Ona bi morala da pokažu da li je biciklista kobnog dana u kritično vreme video Zorana i Jelenu kako se spuštaju s nasipa ka kanalu. Ukoliko bazne stanice i video-snimci s kuće porodice Jahović pokažu da je biciklista 2. aprila 2016. u pet sati po podne bio na istom mestu kao i Marjanovići, onda neće biti sumnje da je on zaista tada video Jelenu i Zorana, i to neposredno pre Jeleninog brutalnog ubistva, za koje tužilaštvo tereti njenog muža - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se u optužnici navodi da je pevačica ubijena između 16.47 i 17.10 sati.

uviđaj
uviđajfoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, biciklista je nakon hapšenja Zorana Marjanovića saslušan u tužilaštvu, a njegov iskaz ispostavio se kao veoma bitan u istrazi jer obara tvrdnje Marjanovića da nikada nije silazio s nasipa po kome je Jelena trčala.

- Kretao sam se biciklom asfaltnim putem, koji je paralelan s nasipom po kome je Jelena trčala. S moje leve strane nalazio se nasip na koji sam imao jasan pogled. Na jednoj trećini razdaljine od rampe šljunkara, gledano ka Crvenki, uočio sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz ovaj nasip. Muškarac je na sebi imao tamnije maskirne pantalone i crnu jaknu srednje dužine. Iza njega je išla žena, koja je silazila s boka. Bila je obučena u trenerku. Imala je tamniju kosu, srednje dužine, do ispod plećke. Njih dvoje su se nalazili na metar i po do dva jedno iza drugog - posvedočio je biciklista. On je naglasio da ne može da tvrdi da su ti muškarac i žena Zoran i Jelena, ali tužilaštvo smatra da je biciklista video njih dvoje.

Nije video dete

- Biciklista je još rekao da osim muškarca i žene nije video nikog drugog, pa ni dete. Međutim, kad se uzmu u obzir nalaz i mišljenje veštaka koji je analizirao snimke s kamera kuće Jahovića i autobusa 104, proizlazi da se biciklista na mestu gde je mogao da ugleda čoveka i ženu nalazio u 17.00 sati, iz čega nesumnjivo proizlazi da je ugledao Zorana i Jelenu, i to neposredno pre ponovnog uključenja Zoranovog mobilnog telefona u 17.04 i Jeleninog ulaska u poslednju baznu stanicu u kojoj se njen telefon nalazio u 16.56, što je sve bilo neposredno pre njenog ubistva, iz čega jasno proističe da su se u blizini mesta na kom je pronađen leš nalazili samo Jelena i Zoran - kaže naš izvor iz tužilaštva.

ubijena pre skoro tri godine
ubijena pre skoro tri godinefoto: Privatna Arhiva, MUP

Podsetimo, Zoran Marjanović bio je uhapšen u septembru 2017. godine zbog sumnje da je brutalno ubio suprugu. On je posle 10 meseci pušten iz pritvora da se u daljem toku postupka brani sa slobode, a optužnica kojom ga Više tužilaštvo tereti za teško ubistvo dva puta je vraćana na dopunu.

Zoran Marjanović tvrdi Nisam silazio s nasipa Svedočenje bicikliste tužilaštvo smatra ključnim jer je Zoran Marjanović u svojim izjavama tvrdio da se on "nijednog trenutka nije spuštao s nasipa, kao i da se nijednog trenutka nije odvajao od ćerke Jane". - Na mene je iz nekog razloga podignuta hajka od trenutka kada se to dogodilo, meni je to potpuno neobjašnjivo. Toga dana smo bili zajedno na početku nasipa Jelena, Jana i ja. Jelena je otišla da trči, tu su bili brojni svedoci koji su nas videli i koji su videli kako je Jelena sama otišla na nasip da trči tako što se popela i krenula u pravcu druge rampe. Ja sam ostao s Janom, i posle 15 do 20 minuta dete i ja takođe smo se popeli na nasip i krenuli u laganu šetnju - rekao je Zoran u svoju odbranu.

Istraga još traje Dodatna veštačenja U ovom trenutku tužilaštvo čeka nalaz o starosti biološkog traga Jelene Marjanović na zadnjem sedištu njenog automobila "mercedes", dodatno telekomunikaciono veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića, kao i prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste. - Veštačenje brisa uzetog sa ogrebotine na Zoranovoj ruci nedavno je stiglo u tužilaštvo i pokazalo da na Zoranovoj rani nema Jeleninog DNK traga, što ide naruku Zoranovoj odbrani jer ukazuje na to da ga Jelena nije ogrebala u samoodbrani - kaže naš izvor.

Šta su sve svedoci otkrili u istrazi

x Teodora Krsmanović, sestra od strica pokojne Jelene, pričala je o odnosu među supružnicima Marjanović. Ona je rekla da je Zoran terao Jelenu da trči i vežba, govorio joj da je debela, a i da je ona morala sve da radi po kući.

x Nora Karleuša Rakić, porodična prijateljica Marjanovića, rekla je da je Jelenu nasamo retko viđala, ali se prisetila da se pevačica žalila na atmosferu u kući Marjanovića. Navodno, žalila se na ponašanje svekra Vladimira, koji je, prema njenim rečima, imao veliki uticaj na Zorana.

x Zorica Gemović, frizerka pokojne pevačice, kazala je da joj se Jelena poveravala da je Zoran često omalovažava, umeo je neretko da je prati kad dolazi na friziranje, a nesrećna žena bi se nekad i rasplakala. Kada ju je Gemovićeva pitala što ga ne ostavi, Jelena je rekla: "Zoko, on bi me ubio!"

x Milana Šišić, doktorka iz Borče, poslednja se dopisivala s Jelenom, i to dok je ona trčala po nasipu. Doktorka je ispričala da joj je pevačica poslala poruku u kojoj se raspitivala za zdravlje svoje majke Zorice, koja je u to vreme bila teško bolesna.

x Kuma Vera Vukomanović poslednja je osoba bliska porodici Marjanović koja se čula s Jelenom. Ona je u tužilaštvu rekla da su se čule u 16.42, da je Jelena bila zadihana i da je razgovor bio kratak. Objasnila je da je pevačica kazala da trči i da ju je zamolila da završi ručak koji je počela da kuva.

x Pokojna Zorica Krsmanović, Jelenina majka, ispričala je da se čula s ćerkom dok je trčala i da je bila zadihana. - Evo, mama, trčim, imam pola staze da istrčim i idem da dam Zoranu i Jani da jedu i dolazim kod tebe s Janom - rekla je Jelena majci u poslednjem razgovoru.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/ Foto:Dragan Kadić, Zorana Jevtić, privatna arhiva, MUP )  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...