SASLUŠANI SUPRUŽNICI POPOVIĆ NA SUĐENJU BADŽINOM SINU: Saša: Ne znam čoveka koji je našao sef! Suzana: To je bio naš prijatelj Vlada!
Foto: Vladimir Šporčić

Treći osnovni sud

SASLUŠANI SUPRUŽNICI POPOVIĆ NA SUĐENJU BADŽINOM SINU: Saša: Ne znam čoveka koji je našao sef! Suzana: To je bio naš prijatelj Vlada!

Crna Hronika -

U nastavku suđenja Vojislavu Stojičiću, optuženom za pljačku vile direktora Granda, pažnju je privukla priča o misterioznom policajcu koji je pronašao ukradeni sef

Direktor Granda Saša Popović i njegova supruga Suzana saslušani su juče u Trećem osnovnom sudu u nastavku suđenja Vojislavu Stojičiću (38), sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je optužen da je u martu prošle godine provalio u njihovu kuću na Bežanijskoj kosi i ukrao sef i skupocene satove.

foto: Vladimir Šporčić

Supružnici su naveli da ostaju pri svemu što su ranije kazali tokom istrage, a oboje su juče ponovili da ne poznaju Stojičića, kao i da on nikada nije bio u njihovoj kući. Njegov branilac advokat Ivan Bajazit upitao je najpre Sašu Popovića da li poznaje osobu koja je nekoliko dana nakon pljačke pronašla ukradeni sef u žbunju na atletskoj stazi u blizini njihove kuće, a potom ga predala policiji.

On je odgovorio da je ta osoba bila njemu nepoznata, ali nije isključio mogućnost da je možda poznaje iz viđenja. Bajazit je to označio čudnim, s obzirom da je Suzana Popović tokom istrage rekla da je sef vratio njihov porodični prijatelj i komšija po imenu Vlada, koji je inače bivši policajac.

- Vlada je bio naš komšija u starom kraju, poznajemo ga barem 19 godina - ponovila je juče Popovićeva pred sudom, navodeći da ne zna njegovo prezime.

foto: Ana Paunković, EPA

Advokat Bajazit je potom kazao da se osoba koja je pronašla i vratila sef ne zove Vlada, kao i da nije bivši već aktivni policajac.

- To je bio Vlada, ne znam kako se preziva ni gde sada živi. Nije imao razloga da nam se lažno predstavlja - kazala je Popovićeva i dodala:

- Kada sam otkrila pljačku, prizor koji sam zatekla mi je delovao kao da je ta osoba znala šta i gde da traži.

Tokom ispitivanja advokata Bajazita je zanimalo da li Popović ima račune od satova koji su mu ukradeni.

- Nemam račune, ali imam potvrde koje su mi nakon pljačke izdale prodavnice u kojima sam ih kupio. One verovatno vode evidenciju kome su i kada šta prodali.

Bajazit je potom upitao Popovića zašto ne priloženim sertifikatima za satove nema njegovog imena, on je odgovorio da ne zna.

Podsetimo, Vojislav Stojičić je uhapšen na osnovu DNK tragova koji su pronađeni na sefu, ali je on tvrdio da su podmetnuti jer mu "zbog oca smešta policija"!

Kamere Nisu nam dali da vidimo snimak

Saša Popović je juče kazao i to da je policija nakon pljačke zaplenila snimke sigurnosnih kamera sa obližnjih teniskih terena. - Pitao sam policiju šta se vidi na snimcima, ali su oni odgovor zadržali za sebe - kazao je Popović, navodeći da do danas nije video snimke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track