SUPRUGA NASTRADALOG RUDARA NEUTEŠNA: Mile se tog dana ponašao drugačije, kao da je osećao da neće izaći iz rudnika
Foto: Printscreen/Facebook

ne zna kako će da živi bez njega

SUPRUGA NASTRADALOG RUDARA NEUTEŠNA: Mile se tog dana ponašao drugačije, kao da je osećao da neće izaći iz rudnika

Crna Hronika -

Želim da ga vidim još jednom! I da mu stavim burmu, jer mu je uvek bilo žao što nije mogao da je nosi na posao. Kako ću da živim bez njega?! Nedostaje mi njegov zagrljaj, razgovor... Ne znam kako ću sada da se borim i sa strahom kada moj sin Danijel bude silazio u jamu, jer ću stalno da se pitam da li će iz nje da izađe živ - neutešno ridajući rekla je u sredu Danijela Škorić, supruga rudara Mileta Škorića koji je poginuo kada ga je zatrpao ugalj.

On je stradao u utorak oko 19 sati u jami "Četvrti blok" rudnika "Resavica", samo dan pošto se vratio s bolovanja. Danijela kaže da ga je, kao i svakog dana, zvala u vreme kada je trebalo da izađe iz jame. Pošto se nije javio, pozvala ga je još dva puta. Onda je pomislila da se kupa, ali kada su došle njegove kolege čula je šta se dogodilo i ceo svet joj se srušio.

"Na dan kada je poginuo bio je potpuno drugačiji. Nije bio pričljiv. Dugo je s terase gledao voćnjak. Onda je s terase mene dugo posmatrao. Ušao je i preko stola me je povukao i poljubio. Onda mi je prišao, stegao me i dugo me je držao. Kao da je hteo da mi kaže da me gleda poslednji put. I da je nešto predosećao", isprekidano je kroz plač ispričala Danijela i dodala da je to bio prvi put da ga nije ispratila na posao, jer ju je uhvatio san pošto je dve noći loše spavala zbog bolova.

Pre toga je bio na bolovanju, jer se okliznuo na ledu i dobio hematom na leđima. Mile je radio u "Senjskom rudniku", ali je pre dve nedelje premešten u "Četvrti blok". Kako kaže Danijela, njen suprug je bio srećan zbog toga, jer nije morao da putuje, pa su više vremena mogli da provode zajedno, a i plata je trebalo da bude veća za 10.000 dinara.

Pomoć za porodicu

Sve informacije vezane za nesreću u kojoj je stradao Mile Škorić, biće poznate nakon završetka izveštaja rudarske inspekcije - kaže za "Novosti" Marko Vuković, direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica". Porodici nastradalog kolege će biti obezbeđen svaki vid pomoći koji bude potreban.

"Mile je najpre bio jamski radnik, pa pomoćnik kopača, pa kopač. Proklet dan kada je postao kopač! Imao je nekoliko nesreća. Polomio je nos, zadobio veliku posekotonu na nozi i manje povrede, koje su uobičajene za njegovo zanimanje. Kada bi me bolela kičma, on bi me oblačio i obuvao", govori Danijela.

Mile je rodom iz Hrvatske. Ima devetoro braće i sestara, a majka Danica živi u Vojvodini. Učestvovao je u borbama i bio je ranjen. Po zanimanju je šumar, ali kako nije mogao da nađe posao u struci, zaposlio se u "Resavici".

Biće sahranjen danas u 14 sati na groblju u Resavici.

Pastorci kao sinovi

Danijelini sinovi iz prvog braka, Mario (28) i Danijel (31), mnogo su voleli Mileta, jer se prema njima ophodio kao da im je otac.

- Pomagao je svima u okolini, ne samo ljudima iz Resavice. Pre nekoliko godina spasao je jednog rudara, ali ne znamo detalje - rekao je Mario.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track