POČELO SUĐENJE BIVŠEM FUDBALERU ZBOG PRANJA PARA Zoran Njeguš: Nisam kriv!
Foto: Vladimir Šporčić

Primio optužnicu

POČELO SUĐENJE BIVŠEM FUDBALERU ZBOG PRANJA PARA Zoran Njeguš: Nisam kriv!

Crna Hronika -

Nekadašnji igrač Crvene zvezde sumnjiči se da je novac koji je pokojni Vitomir Bajić zarađivao od prodaje kokaina ubacivao u legalne tokove kupovinom nekretnina

Zoran Njeguš, bivši fudbaler Crvene zvezde, koji je optužen da je kupovinom nekretnina prao novac zarađen od prodaje kokaina, juče je kratko pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da nije kriv.

- Primio sam optužnicu, razumeo šta mi se stavlja na teret. Nisam kriv - rekao je, kako saznajemo, bivši fudbaler na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost.

Sve negirali

Navode optužnice negirali su i ostali optuženi - Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića, koji je 2011. umro u zatvoru u Italiji, u kom je bio zbog sumnje da je švercovao kokain, zatim privatnik Nemanja Obradović, Nebojša Đokić, vlasnik i direktor firme "Parket planet", kao i Rade Stakić, auto-prevoznik iz Užica.

Krivičnom prijavom bio je obuhvaćen i državljanin Republike Srpske Željko Papić, ali je on priznao krivicu i sklopio sporazum s tužilaštvom, na osnovu kog je osuđen na godinu dana zatvora.

Tužilaštvo im na teret stavlja da su od 2007. do 2016, kada su uhapšeni, na svoja imena prebacivali Bajićevu imovinu. To su, navodno, činili dok je Bajić bio živ, ali i nakon njegove smrti, kako bi prikrili činjenicu da je Bajić pravi vlasnik nekretnina, čija se vrednost procenjuje na više od dva miliona evra.

foto: Vladimir Šporčić

Predlažu dokaze

Kako se navodi, sumnja se da su ulagali njegov novac u kupovinu nekretnina, stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru, kao i udela u pojedinim firmama.

- Tužilaštvo je juče najavilo da će dokazivati da su okrivljeni znali da novac potiče iz krivičnog dela i da su u ime Bajića ulagali kako bi prljav novac ubacili i legalne tokove. S druge strane, branioci udovice Vitomira Bajića, Stakića i Obradovića tvrdili su da će dokazati da nije bila reč o fiktivnim poslovima i ulaganjima - kaže izvor Kurira i dodaje da bi danas branioci bivšeg fudbalera i Đokića trebalo da predlože svoje dokaze.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track