Najnovije vesti

POČELO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Nismo krivi, on je ubio Teodoru Kaćanski! Hteli smo da ga privedemo i predamo policiji
Foto: S.S.

POČELO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Nismo krivi, on je ubio Teodoru Kaćanski! Hteli smo da ga privedemo i predamo policiji

Crna Hronika

NOVI SAD - U novosadskom Višem sudu, počeo je glavni pretres na suđenju za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave.

Za ovo delo optuženi su Goran Kovačević (45), Dalibor Bogdanović zvani Boća (42), Vladica Rakić (38), Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53).

Na samom početku pretresa svi okrivljeni su izjavili da nisu krivi. 

Na prvom ročištu saslušani su Goran Kovačević i Dalibor Bogdanović, koji su objasnili kako je došlo do, kako su naveli, “lišavanja slobode” Cvijetića.

Svi okrivljeni smatraju da je Cvijetić u sačekuši ubio Teodoru Kaćanski (30) i da je pokušao da likvidira Niku Uskokovića (39) koji se u trenutku napada nalazio u automobilu Gorana Kovačevića.

foto: S.S.

Plašio sam se za svoju porodicu i sebe

- Namera nam je bila da Cvijetića predamo policiji, a nikako da ga otmemo ili nešto drugo uradimo. Ta ista osoba je zatim dolazila ispred moje firme i obilazila moj automobil, što sam prijavio policiji - ispričao je Kovačević i dodao da je stvar kulminirala kada je Cvijetić viđen ispred ulaza u zgradu u kojoj Kovačević živi sa porodicom.

 - Nisam tada bio kod kuće. Javili su mi šta se dešava i odmah pošao prema stanu plašeći se za decu i suprugu. Sa mnom su krenuli Bogdanović i Rakić, sa kojima sam bio zajedno u kafiću – rekao je Kovačević.

Kako je dalje rekao, strahujući za život svoje porodice, pa i svoj, uspeo je sa Boćom i Rakićem da savlada Cvijetića i strpa ga u kola. Odmah zatim je pozvao Nenada Stevića, dečka pokojne Teodore Kaćanski, i rekao mu da pozove policiju.

- Zatim smo se našli sa Stevićem i ja sam mu rekao da on sedne u moja kola i da odveze lice u policiju, a nas trojica smo seli u njegov auto. Ja sam se potom vratio u stan, plašeći se za porodicu - ispričao je Kovačević.

foto: S.S.

Policija katastrofalno radila

Dalibor Bogdanović zvani Boća, koji je u MUP-u proveo 21 godinu, kaže da je on u oktobru 2017.godine otišao u invalidsku penziju, jer je imao nekoliko operacija stomaka.

Na pitanje sudije da li je u penziju otišao posle ovog događaja, Bogdanović je odgovorio potvrdno.

-Video zapise Teodorinog ubistva i pokušaja ubistva Uskokovića dostavili smo policiji. Na njima se jasno vidi da je izvršilac ovde prisutno lice. Mi ih posedujemo i dan danas. Gledali smo ih svakodnevno u nameri da ćemo ga pronaći -  ispričao je Bogdanović i  dodao da policija ni dan danas nije rasvetlila ta krivična dela.

- Tek kada smo mi bukvalno priveli Cvijetića otkrili su da se njegov DNK poklapa sa onim iz slučaja pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žabca i onim iz slučaja podmetanja bombe ispod službenog automobila - ispričao je Bogdanović.

Glavni pretres biće nastavljen u četvrtak.

Oteti Cvijetić je početkom novembra prošle godine osuđen u Višem sudu na objedinjenu kaznu od 18 godina zatvora, zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika Pokreta „Dinara–Drina–Dunav” Tomislava Bokana.  

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...