TAJNO PUŠTEN IZ ZABELE! LUKIN OTAC OČAJAN: Milićev će u kafanu, a ja danas sinu NA GROB!
Foto: Kurir, Beta, Aleksandar Jovanović

U ZORU

TAJNO PUŠTEN IZ ZABELE! LUKIN OTAC OČAJAN: Milićev će u kafanu, a ja danas sinu NA GROB!

Crna Hronika -

Na slobodi - Marko Milićev, koji je robijao jer je usmrtio Luku Jovanovića,posle četiri i po godine izašao u „marici“. Otac stradalog mladića kaže da je vozač „kantrimena“ slobodan, a on detetu ide na Zadušnice

Marko Milićev (38), vozač „kantrimena“ koji je u julu 2014. na Brankovom mostu u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića (21), pušten je juče, pre svitanja, iz požarevačkog zatvora Zabela, u kom je odslužio kaznu od četiri i po godine zatvora.

foto: Kurir

Milićeva niko nije uspeo da vidi, s obzirom na to da nije običaj da se zatvorske kapije otvaraju pre šest sati ujutru, ali nezvanični izvori tvrde da je on u marici izvezen upravo kako bi se njegov izlazak sačuvao u najvećoj tajnosti.

Čiji je „kantrimen“

- Šta da kažem, on je juče izašao, a ja danas idem sinu na Zadušnice. On će

sada da slavi po kafanama, a mi ćemo da obilazimo Lukin grob - rekao je juče po izlasku Milićeva iz zatvora za Kurir otac tragično nastradalog mladića Bojan Jovanović.

Očajan ... Bojan Jovanović sa slikom stradalog sina
Očajan ... Bojan Jovanović sa slikom stradalog sinafoto: Aleksandar Jovanović

Neutešni otac kaže i da još sabira utiske i da, iako je od prvog dana znao datum kada će čovek koji mu je pregazio sina na mostu izaći na slobodu, još uvek nema nikakav osećaj prema tome što Milićev sada može normalno da nastavi svoj život. - Jedino dobro je što nije pušten ranije. Inače, nikakav osećaj nemam, rano je još. On je tek izašao, a ja još sabiram utiske. Nisam znao ni da je postao otac, eto, sad ima i dete - drhtavim glasom dodaje otac Luke Jovanovića.

Na pitanje da li bi voleo da se sretne sa Milićevim posle svega i da razgovaraju u četiri oka, Bojan kaže da taj susret ništa ne bi promenio.

foto: Zorana Jevtic

- I da se vidim i da se ne vidim, to ništa ne menja. Plašim se da ništa novo neću saznati, a mene interesuje istina, da li je zaista on vozio i čiji je bio automobil. Ako je kriv, odležao je kaznu, sve ostalo njemu na dušu. Boli nas što se slučaj zove „kantrimen“, a nastradao je moj sin, mladić koji je imao svoje ime - Luka Jovanović, koji je bio brat, sin i prijatelj - dodaje u emotivnoj ispovesti otac nastradalog mladića.

Lukina maćeha Sanja Jovanović izgubila je nadu da će se prava istina ikada saznati. Ona dodaje i da izlazak Milićeva iz zatvora samo otvara stare rane.

foto: Dragana Udovičić

- Svaka naša izjava vezana za Milićeva i taj slučaj otvara stare rane, a ostaje automobil kao tajna koju nikad nećemo saznati. Naša bol ostaje dok smo živi. Sumnjamo da će nešto novo doneti njegov izlazak - kaže Sanja.

Kurir je juče pokušao da razgovara i sa Milićevim, međutim, on se prvog jutra na slobodi nije vratio u kuću roditelja. Na terasu kuće u kojoj je živeo u Višnjici izašla je samo njegova majka.

Nije došao kući

- Nije došao još. Živeo je ovde, ali pre četiri godine - doviknula je Mirjana Marković, majka Marka Milićeva.

Markova Majka: Lukine roditelje zanimaju samo pare
Markova Majka: Lukine roditelje zanimaju samo parefoto: Sonja Spasić

- Svega mi je preko glave. A Lukine roditelje, oca i maćehu, zanimaju samo pare - nastavila je Milićeva majka.

Na pitanja da li misli da je njen sin kriv ili nevin, dodala je da će se „Marko rešiti Srbije i svega“, a onda se još jednom osvrnula na život pokojnog: - Zašto ne pitate Lukinu baku zašto je živeo kod nje u Zemunu? - vikala je Markova majka sa terase.

Kako saznajemo Milićev se juče nije pojavio u stanu u kom živi njegova supruga.

Promenio prezime DOBIO SINA IZA REŠETAKA

Deportovan iz Kine... Marko Milićev
Deportovan iz Kine... Marko Milićevfoto: MUP

Marko Milićev, koji je u zatvoru Zabela od 2016, nakon što je prethodno boravio u pritvoru Centralnog zatvora, u julu 2017, na treću godišnjicu smrti Luke Jovanovića, postao je otac i sa suprugom Nadom dobio bebu. Tačnije, 21. jula 2017. Nada, sa kojom je Milićev začeo dete u ljubavnoj sobi Zabele, porodila se, a 24. jula tri godine ranije Milićev je u stravičnoj nesreći pokosio Luku Jovanovića. Prema nezvaničnim informacijama, Milićev je juče prvi put video sina.

Inače, Marko Milićev ranije se prezivao Marković, ali je prilikom venčanja sa Nadom 2013. uzeo njeno prezime.

MILIĆEV IZ ZATVORA: Želim da se izvinim Lukinom ocu

Luke više nema i to je teret koji ću nositi zauvek. Splet nesrećnih okolnosti doveo je do tragedije, voleo bih da se to promeni.

Marko Milićev je u julu prošle godine poslao pismo iz zatvora koje je Kurir ekskluzivno objavio. - Tokom proteklog vremena moji branioci, porodica, ljudi iz okruženja i ja nismo želeli da istupamo u javnosti, niti da na bilo koji drugi način ovaj postupak vodimo van sudnice, gde mu je i bilo mesto. Sa druge strane, od saobraćajne nesreće, jedne od 600, koliko se dogodi godišnje, napravljen je nekakav štampani rijaliti šou u kome je sve dozvoljeno. Objavljivane su svakakve uvrede i laži, diskreditovale su se osobe koje nemaju nikakve veze sa ovim slučajem, ubirani su jeftini politički poeni, vršen je pritisak na sud - napisao je Milićev.

Kurir objavio... Markovo pismo
Kurir objavio... Markovo pismo foto: Kurir

Divac nema veze

- Prinuđen sam da se četiri godine nakon saobraćajne nesreće prvi put, nadam se i poslednji, obratim javnosti u pokušaju da okončam sve spekulacije, intrige, uvrede i neistine koje prate ovaj slučaj - naveo je Marko Milićev na početku rukom pisanog pisma. - Svako ko je iole upućen u ovaj slučaj ili je imao uvid u predmet zna da je u njemu sve jasno, kao što je jasno da po zakonu nisam u obavezi da navedem vlasnika vozila. Postavljam pitanje: Da li bi nečije ime bilo šta promenilo? Ili bi to bila još samo jedna osoba više koja bi doživela medijski linč i osetila punu snagu onoga što može da učini sedma sila a da pritom nije imala nikakvo učešće u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Osećam moralnu obavezu i želim jasno da kažem da porodica Divac i ostale osobe čijim imenima se u javnosti licitiralo nemaju nikakvu vezu, to jest nikakvu dodirnu tačku sa mnom, udesom ili vozilom. To odgovorno tvrdim!

Milićev je naveo i da ne želi da umanji svoju odgovornost niti da preispituje odgovornost drugih učesnika u ovoj saobraćajnoj nesreći. Kako je naveo, te noći pre četiri godine „načinjene su mnoge greške“, a jedini s kojim još želi da razgovara o tome je, kako kaže, otac nastradalog Luke.

Kobne greške

- Sve što sam imao da kažem vezano za saobraćajnu nesreću rekao sam na sudu. Jedina osoba s kojom mogu da razgovaram na tu temu je gospodin Bojan Jovanović zato što je sudbina s lakoćom mogla da postavi mog oca, ili nečijeg drugog, na njegovo mesto. Činjenica je da su te kobne noći pre četiri godine načinjene mnoge greške, ne samo s moje strane, i da je splet nesrećnih okolnosti doveo do saobraćajne nezgode u kojoj je Luka nastradao.

Više od svega bih voleo da postoji način da se to promeni, ali, nažalost, to nije moguće. Luke više nema, i to je teret koji ću ja nositi zauvek. Na kraju želim javno da se izvinim svima. Na prvom mestu Lukinoj porodici i prijateljima, zatim posrednim i neposrednim učesnicima.

SVI AKTERI U „SLUČAJU KANTRIMEN“

Dokaz... Selfi iz  „kantrimena“ neposredno pred udes
Dokaz... Selfi iz „kantrimena“ neposredno pred udesfoto: Printscreen

Bratislav Vesović (1) osuđen na godinu dana (odslužio kaznu)

Tamara Bogdanović (2) osuđena na deset meseci kućnog zatvora (odslužila kaznu)

Milina Novaković (3) osuđena na osam meseci kućnog zatvora (odslužila kaznu)

Nikola Lepen osuđen na šest meseci kućnog zatvora (odslužio kaznu)

Dana Manevski osuđena na šest meseci kućnog zatvora (odslužila kaznu)

Bojana Petrović (4) osuđena na četiri meseca kućnog zatvora (odslužila kaznu)

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU PROČITAJTE:

NA IVICI SMRTI! Nedu Arnerić doneli s pritiskom 50 sa 20

MAKLJAŽA! Tači i Haradinaj se dovatili ZA REVERE pred Amerima

SRAMNO! Sergej pozvao Jevreje da stave ŽUTE TRAKE!

PRESUDA OTMIČARIMA! JELENINOG DEDE! 10godina robije za kidnapera!

VEČITI DERBI: Grobari U TRI kaveza!

NAPAD NA ZELENOM VENCU: Starac pretukao devojku

AFERA "UČITELJICA IZ PAKLA"! RODITELJI LJUTI I TVRDE: Vređala učenike zbog 180 evra!

MENADŽENT RGZ OGORČEN: Štrajkači fizički nasrću na građane

SERGEJ JEVREJIMA KAČI ŽUTE TRAKE! Novi skandal predsednika PSG

BEOSONG, IZA KULISA! Kristina Radenković ukrala šou takmičarima: Pukao me je adrenalin

OD 4. MARTA SAMO U KURIRU POKLON DODATAK POUKE I PROROČANSTVA OCA TADEJA: Njegov grob danas se smatra čudotvornim

Dnevne novine KURIR od 4. marta poklanjaju dodatak Pouke oca Tadeja u četiri dela u kojem su sabrana proročanstva i misli ovog velikog mudraca.

Kako da se nosite sa tugom kad draga osoba premine, čovek je onakav kakve su mu misli, koja je tajna manastirskog groba, samo su neke od tema o kojima je mudro govorio čuveni otac Tadej.

Pre šest godina na Jutjubu objavljeno je svedočanstvo o jedinstvenom događaju. Naime, uoči Uskrsa 2013. godine, portret prislonjen uz nadgrobni spomenik nekadašnjeg igumana manastira Vitovnica, oca Tadeja - proplakao je!

Prema svedočenjima vernika koji su se tada zatekli u porti manastirske crkve, suze su "širile rajski miomiris", a oni koji su ovom činu prisustvovali osetili su "neverovatnu blagost".

Rođen 1914. u selu Vitovnica pod imenom Tomislav Štrbuljević, zamonašio se 1935. godine u manastiru Gornjak. Od 1939. do 1955. godine boravio je na Kosovu, a po povratku u Braničevsku eparhiju otišao je u Gornjak, i tada preuzeo duhovnu brigu i o manastiru Vitovnici, čiji će iguman docnije postati. Preminuo je 2003.

Napisao je knjigu "Kakve su ti misli, takav ti je život", u kojoj govori o duhovnim vrlinama, a za života je stekao glas pouzdanog proroka (bio je poznat kao "dalekovidac" i "jasnovidac") i iscelitelj.

Na internetu se danas mogu naći proročanstva oca Tadeja, ali je njihova autentičnost sumnjiva - izgleda da su naknadno dopisivana zarad podupiranja nekih političkih snaga. Poznat je, takođe, i "lek za rak oca Tadeja", ali potvrde o njegovoj efikasnosti nema.

U narodu je rašireno verovanje da su molitve na grobu oca Tadeja u dvorištu manastirske crkve u Vitovnici isceljujuće. Posebno su blagotvorne za duševno stanje.

foto: Promo

KURIR DANAS POKLANJA KUVAR NAŠE NAJLEPŠE: Najukusniji recepti za slane i slatke palačinke

Svake subote dnevne novine Kurir poklanjaju vam najbolje kolekcije kuvara - Naši najlepši!

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju dodatak Naše najlepše sa preko 40 recepata za slane i slatke palačinke.

Pored osnovne smese za palačinke, čekaju vas recepti za: palačinke punjene sirom i šunkom, palačinke sa slaninom, vegetarijanske palačinke, pohovane palačinke sa mlevenim mesom, rolnice sa mocarelom i šunkom, palačinke sa borovnicama, voćne palačinke sa šlagom, kraljevske palačinke, čokoladnu bananu, palačinke sa kokosom i mnogi drugi.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

(Kurir.rs/J. S. - J. R. - D. S. /Foto: )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja