PRIVEDEN DIREKTOR: Ojadio državu za 14 miliona dinara!
Foto: Shutterstock

zloupotreba

PRIVEDEN DIREKTOR: Ojadio državu za 14 miliona dinara!

Crna Hronika -

Direktor preduzeća "T kompani" G. S. (27) iz Sremske Mitrovice uhapšen je u akciji Odeljenja za borbu protiv korupcije zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu položaja odgovornog lica i oštetio državni budžet za čak 14 miliona dinara.

Osim njega, lisice na ruke stavljene su i D. G. (33) iz okoline Stare Pazove i T. K. (24) iz Beograda, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

- Sumnja se da je G. S. kao direktor preduzeća "T kompani" iz Sremske Mitrovice, u saizvršilaštvu sa D. G., T. K. i još jednom osobom za kojom policija traga od 12. januara do 9. maja 2018. godine, s više pravnih lica s teritorije Srbije sklopio poslovne odnose. Preko njih je njegovo preduzeće nabavljalo robu, koju su zatim dalje prodavali po znatno nižim cenama od nabavne, delom legalno a delom na crno - kaže naš izvor i nastavlja:

- G. S. se sumnjiči da je novac od prodate robe po više osnova podigao s računa preduzeća "T kompani" i zadržao ga za sebe, a dobavljačima robe nije platio kupoprodajnu cenu preuzete robe. Takođe, G. S. je, kako se sumnja, izdao i registrovao 83 menice za koje nije imao pokriće. Na ovaj način G. S. je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 14.638.996 dinara, dok je jedan institut za ratarstvo i povrtarstvo i 12 privrednih društava oštetio za 36.160.661 dinar - objasnio je sagovornik Kurira.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kurir.rs/ J. I./ Foto: Ilustracija: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track