Dačić: Šarić je i ranije pretio funkcionerima
Foto: KURIR

Stalne pretnje

Dačić: Šarić je i ranije pretio funkcionerima

Crna Hronika -
Informacija o pretnjama funkcionerima ima stalno, objasnio je ministar MUP-a i dodao da su zbog toga svi oni koji su se u Srbiji borili protiv kriminala zaštićeni, a nivo njihove bezbenosti podignut na visok nivo

SUBOTICA - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da MUP nije dobio informacije o novim pretnjama odbeglog narko bosa Darka Šarića pojedinim državnim funkcionerima, ali da su te "informacije aktuelne".

Resorni ministar je novinarima po završetku sastanka sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorm rekao da informacije poput najnovije, prema kojoj je Šarić obezbedio 10 milona evra za ubistvo onih koje smatra krivcima za krah svoje nako mreže, "nisu ništa novo".

Takvih informacija ima stalno, objasnio je Dačić i dodao da su zbog toga svi oni koji su se u Srbiji borili protiv kriminala zaštićeni, a nivo njihove bezbenosti podignut na visok nivo.

"Svi koji su se borili protiv kriminala biće zaštićeni. Nivo njihove bezbednost podignut je jako visoko i to je zadatak policije i bezbednosnih službi", poručio je Dačić pošto je prethodno, uz osmeh, prokomentarisao "vidim da me čudno gledaju ovde".

Naime, kako su prenele beogradski mediji, narko bos Darko Šarić ponudio je nagradu od 10 miliona evra za ubistvo šestoro najviših državnih funkcionera koje je optužio za krah svoje narko-imperije. Na spisku, koji je jedna zapadnoevropska obaveštajna služba prošle nedelje dostavila BIA, nalaze bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta i predsednik Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Miodrag Rakić, ministar unutrašnjih poslova i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić, šef BIA Saša Vukadinović, tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević i ministraka pravde Snežana Malović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja