Najnovije vesti

ČABA DER SE SMEJAO I DOK SU GA HAPSILI: Drago mi je što ste policajci, mislio sam da ste I VI PLAĆENE UBICE! Svedok do detalja opisao akciju u Pragu
Foto: MUP Srbije, Printscreen

OTKRIVAMO

ČABA DER SE SMEJAO I DOK SU GA HAPSILI: Drago mi je što ste policajci, mislio sam da ste I VI PLAĆENE UBICE! Svedok do detalja opisao akciju u Pragu

Crna Hronika

Mislio sam da ste kriminalci i da ste došli da me ubijete. Drago mi je što ste policajci. Radite svoj posao, znam zašto ste došli, svestan sam da sam završio "karijeru".

Ovo je plaćeni ubica Čaba Der (38) iz Čantavira kod Subotice navodno rekao češkim inspektorima koji su ga uhapsili 1. marta u hotelu "Amadeus" u Pragu zbog hladnokrvnih ubistava koje je počinio u Mađarskoj, Holandiji i Srbiji u proteklih nekoliko meseci.

foto: MUP Srbije

Nasmejani ubica

Izvor čeških medija detaljno je opisao kako je izgledalo hapšenje najtraženijeg profesionalnog ubice, koga su mediji prozvali "nasmejani ubica" zbog toga što se osmehivao prilikom likvidacija.

- Plan je bio da policija uđe u njegovu sobu i uhapsi ga, ali je on neopaženo izašao iz sobe i otišao da se prošeta. Međutim, na recepciji je bilo nekoliko inspektora u civilu koji su glumili turiste. Kada su primetili osumnjičenog, čim je ušao u hotel, za nekoliko sekundi su, na vođin znak, krenuli u akciju - rekao je izvor čeških medija i dodao da su oni još u decembru 2018. od mađarskih kolega dobili informacije o ovom opasnom kriminalcu, te da su ga desetak dana pre hapšenja locirali.

foto: Printscreen

Policajac koji je učestvovao u hapšenju Dera rekao je tamošnjim medijima da su on i njegove kolege bili iznenađeni njegovom smirenošću i saradnjom.

- Kada su mu kolege u civilu prišle, on je prebledeo, videlo se da mu nije svejedno. Ubrzo nam je objasnio da je u prvom trenutku mislio da smo članovi suprotstavljene kriminalne grupe i da smo došli da ga ubijemo. Kada je shvatio da je u toku policijska akcija i da je zapravo uhapšen, ponašao se korektno i nije se opirao. Videlo se da mu je laknulo, čak se i osmehivao. Rekao je da poštuje našu vlast i da zna zbog čega smo došli. Takođe, rekao je da je svestan činjenice da je gotov - istakao je policajac.

Lažna dokumenta

Sagovornik čeških medija navodi da je Der kod sebe imao lažna dokumenta vrhunskog kvaliteta.

- Njegov falsifikovani pasoš je toliko verna kopija da redovnom kontrolom policijskih službenika ne bi bilo moguće utvrditi da je u pitanju lažni dokument - rekao je izvor čeških medija.

foto: Printscreen

Traži ga više država Odluka u Hagu

Izručenje Čabe Dera traži više država. Mađarska ga traži zbog ubistva biznismena Lasla V. 20. septembra 2018. u Budimpešti, Holandija ga sumnjiči za ubistvo Ivana Serdarušića 30. jula 2018. u Amsterdamu, dok ga Srbija tereti za likvidaciju Nebojše Markovića 5. januara na Banovom brdu. Zbog toga što ga traži više država, u narednom periodu će u Hagu biti održan multilateralni sastanak predstavnika država koje su za njim raspisali poternicu, na kome će biti odlučeno kome će biti izručen.

"Crna trojka osobina" Čaba Der uživa u ubijanju Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je medijima da je Čaba Der, prema njegovom mišljenju, klasičan psihopata koji poseduje "crnu trojku" osobina. - Kod njega su izražene visoka psihopatologija, agresivnost i narcisoidnost. Ima izopačeni um i uživa u ubijanju ljudi. Takvi ljudi znaju da se snađu i podilaze istražnim organima, pa su spremni da odaju i saučesnike, organizatore i naručioce zločina - rekao je kriminolog.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/ foto: Kurir, privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...