NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD PLANDIŠTA: Devojčica (2) se utopila u septičkoj jami! Roditelji bili kod lekara, čuvala je baba
Foto: Privatna arhiva

TUGA

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD PLANDIŠTA: Devojčica (2) se utopila u septičkoj jami! Roditelji bili kod lekara, čuvala je baba

Crna Hronika -

Devojčica Lea Ficker stara 22 meseca utopila se danas u septičkoj jami koja se nalazi u dvorištu porodične kuće u selu Velika Greda kod Plandišta.

Kako Kurir saznaje, nesrećna devojčica je najverovatnije slučajno upala u jamu u trenutku dok se igrala u dvorištu.

- Porodica Ficker doselila se u Veliku Gredu iz Bosne, sa svoje četvoro dece. U pitanju su dva para blizanaca, a nesrećna devojčica bila je starija bliznakinja sa dečakom. Njih je kobnog popodneva čuvala baba, jer su roditelji mlađe blizance odveli kod lekara. Pretpostavlja se da se devojčica iskoristila nepažnju starije žene, iskrala iz kuće i izašla u dvorište - ispričao je za Kurir jedan od komšija Fickera.

Mesto nesreće... Jama u kojoj je stradala Lea Ficker
Mesto nesreće... Jama u kojoj je stradala Lea Fickerfoto: Vladimir Šporčić

Drama

On kaže da je potom usledila drama koja je uzbunila čitavu Veliku Gredu.

- Baba je videla da Lee nema u kući, nakon čega je počela mahnito da je traži i doziva. Istrčala je u dvorište i u jednom trenutku prišla otvoru septičke jame. Kad je pogledala unutra, mala Lea je ležala u vodi nepomično. Prestravljena baba počela je da vrišti i doziva pomoć, a komšije su odmah pritrčale i pozvale lekare. Dete su odmah izvukli iz rupe, pokušavajući da je povrate - kazao je naš sagovornik.

Ubrzo su na mesto nesreće došli lekari Hitne pomoći, koji su više od sat vremena bezuspešno pokušavali da reanimiraju devojčicu.

- U trenutku dok su lekari pokušavali da ožive devojčicu, na kapiji su se pojavili i nesrećni roditelji, koji su se u tom trenutku vratili s mlađom decom od lekara. Baba je grcajući u suzama ispričala šta se dogodilo, a roditelji su u neverici posmatrali svoju mezimicu koju su lekari pokušavali da povrate - dodaje naš sagovornik.

Porodična tragedija... Neutešni otac male Lee
Porodična tragedija... Neutešni otac male Leefoto: Vladimir Šporčić

Neutešni

Reporteri Kurira zatekli su danas slomljenog oca male Lee pred kućom u čijem se dvorištu dogodila tragedija.

- Kako je ovo moglo da nam se dogodi. Ostavili smo ih same sa babom nakratko jer smo mlađu decu morali da vodimo na pregled. Šta nam se ovo dogodilo, kako ćemo ovo preživeti - ponavljao je neutešni otac male Lee.

Telo nesrećnog deteta prevezeno je u Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto: Vladimir Šporčić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track