Trener silovao dečake i u Austriji?
Foto: Shutterstock

ISTRAGA Haos u novopazarskom fudbalskom klubu

Trener silovao dečake i u Austriji?

Crna Hronika -

Dosije Muškarca kog je osnovac (15) prijavio da ga je seksualno zlostavljao austrijske vlasti navodno su procesuirale zbog napada i seksualnog uznemiravanja mladića u toj zemlji

Fudbalski trener iz Novog Pazara, koji je u petak priveden posle prijave učenika (15) da ga je seksualno zlostavljao, bio je u sukobu sa zakonom i u Austriji, gde je donedavno živeo, a kako Kurir saznaje, i tamo je procesuiran zbog napada na maloletnike.

Uhapšenom treneru određeno je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Austrijski mediji

Kako Kurir saznaje, novopazarski trener je donedavno živeo i radio u Austriji, gde je takođe imao problema sa zakonom.

Prema podacima iz austrijske štampe, on je uhapšen 2014. godine sa još dvojicom muškaraca zbog sumnje da su tukli i ucenjivali nekoliko mladića.

U jednom od austrijskih listova postoji i tekst o tome da je trener iz Novog Pazara uhapšen i zbog sumnje da seksualno uznemiravao adolescente, ali nema podataka o rezultatima tih procesa, odnosno da li je osuđen ili oslobođen optužbi.

Podsetimo, hapšenju trenera prethodila je prijava dečaka, koji je školskom psihologu ispričao da je mesecima trpeo seksualno zlostavljanje. Uprava škole odmah je sve prijavila policiji, obavljen je razgovor s dečakom, a osumnjičeni trener zatim je priveden.

Dečak je i lekarski pregledan i očekuju se i rezultati tih pregleda.

- Fudbalski trener imao je s dečakom individualne treninge, na kojima su bili samo njih dvojica. Obećavao mu je blistavu fudbalsku karijeru. Policija proverava da li je, možda, bilo još sličnih slučajeva, odnosno da li ovaj osnovac nije jedina žrtva - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Saopštenje kluba

Saopštenjem se juče oglasio i fudbalski klub iz Novog Pazara, u kome je uhapšeni trener jedno vreme radio. Zaposleni u tom klubu navode da je trener dobro radio, ali da je dobio otkaz posle saznanja kluba da je u Austriji imao problema sa zakonom.

- Žao nam je zbog svega što se dogodilo, saosećamo s dečakom i njegovom porodicom. Zabrinuti smo za sve one koji su individualno trenirali s ovim trenerom - stoji pored ostalog u saopštenju.

Pokušao da se opravda DONOSIO DOKUMENTA DA NIJE KRIV

U saopštenju novopazarskog kluba navedeno je i da je nakon saznanja uprave o njegovoj prošlosti, trener donosio dokumenta koja navodno svedoče da je oslobođen krivice. Uprkos tome, on nije vraćen na posao.

- Jednom od naših članova stigla je poruka da u našim redovima radi i boravi osoba s teškom kriminalnom pozadinom. Reagovali smo veoma brzo, pozvali ga i saopštili da njemu nije mesto među nama i decom. Otišao je bez pogovora - navodi se u saopštenju ovog fudbalskog kluba.

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja