UDOVICA OSUMNJIČENOG ZA ŠVERC KOKAINA: Moj muž je bivšem fudbaleru Zvezde na ruke dao 100.000 evra!
Foto: Vladimir Šporčić

PRANJE PARA

UDOVICA OSUMNJIČENOG ZA ŠVERC KOKAINA: Moj muž je bivšem fudbaleru Zvezde na ruke dao 100.000 evra!

Crna Hronika -

Draginja Bajić, kojoj se sudi zajedno s bivšim fudbalerom, izjavila je da je sva imovina legalno stečena i da je postupak protiv njenog pokojnog supruga Vitomira bio namešten

Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića, koji se 2011. ubio u zatvoru u Italiji, u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina, izjavila je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da nisu tačni navodi optužnice da je učestvovala u pranju novca zarađenog od šverca droge.

Ona je odbacila i navode optužnice da su ona i suprug fiktivno prodavali i kupovali nekretnine, kako bi sakrili da je Bajić njihov pravi vlasnik. Rekla je i da joj je poznato da je Vitomir bivšem fudbaleru Zoranu Njegušu na ruke dao 100.00 evra kao depozit za lokale koje su od njega kupovali na Zlatiboru.

foto: Vladimir Šporčić

Reagovanje I danas sam vlasnik nepokretnosti U tekstu "Zoran Njeguš: Nisam kriv" u Kuriru od 27. 2. 2019. u podnaslovu piše: "Nekadašnji igrač Crvene zvezde sumnjiči se da je novac koji je pokojni Vitomir Bajić zarađivao od prodaje kokaina ubacivao u legalne tokove kupovinom nekretnina." - Zoran Njeguš je optužen da je lokal koji je kupio ranije navodno prodao Vitomiru Bajiću, a da nije preneo tu nepokretnost na kupca, navodno da bi spasao imovinu Bajića od eventualne plenidbe. Njeguš je izjavio da je taj lokal prodao, ali s obzirom da mu nije isplaćena kupoprodajna cena u celosti, nije ni izvršio prenos vlasništva, već je kupcima vratio primljeni deo novca, tako da je i danas vlasnik te nepokretnosti. Njeguš inače nije optužen za saizvršilaštvo - navodi se u demantiju Njeguša.

Prodao mu tri lokala

Prema navodima optužnice, koja je juče pročitana pred sudom, Njeguš se tereti da je prao pare tako što je po dogovoru Bajiću prodao tri lokala za 650.000 evra, ali je pristao da ostane formalni vlasnik kako bi se prikrilo pravo vlasništvo i sprečilo eventualno oduzimanje ove imovine Bajiću. U optužnici se navodi da su sve priznanice o primopredaji novca uništene, osim jedne koja je bila na iznos od 100.000 evra.

- Posle smrti muža sa mnom je kontaktirao Zoki, da pita da li mogu da isplatim ostatak za lokale. Rekla sam mu da novac nemam i da mi ne pada na pamet da isplaćujem Vitomirove lokale. Dogovorili smo se da mi vrati kaparu, dao mi je 50.000 evra u kešu, a 50.000 evra mi je vraćao naknadno - pokušala je Draginja da objasni da je njen suprug Njegušu dao samo depozit od 100.000 evra, iako tužilaštvo tvrdi da je isplatio ceo iznos.

Bez patetisanja u sudnici Bajićeva: Tužilac me muči Tužioca Sašu Ivanića zanimalo je i koliko je Draginja Bajić sama zarađivala. - Imala sam 2000. kozmetički salon na Vidikovcu, dosta se zarađivalo. Bila sam prijavljena na 40.000 dinara, ali sam dosta više zarađivala, jer niko ne prijavljuje stvarnu zaradu. Potom sam kao menadžer prodaje radila u "Parket planetu" dok moj muž nije prodao firmu. U Bosni se moja porodica bavi proizvodnjom aronije i maline - pokušala je ona da objasni. Na insistiranje tužioca da precizira prihode koje je imala, Draginja se požalila sudiji da je "tužilac muči". - Nemojte da patetišete - odgovorila joj je sudija.

Udovica pokojnog Bajića, koji je bio uhapšen u Crnoj Gori u akciji "Loptice", prema pisanju medija usmerenoj na saradnike Darka Šarića, navela je i da se njen pokojni suprug nije bavio nelegalnim poslovima.

- Pošteno je živeo i radio. Kad je uhapšen, nije znao zašto ga traže. U tu optužnicu bio je "spakovan" - izjavila je udovica, koja je otkrila i da je 1991. njen muž navodno radio za MUP Srbije, i to u specijalnim jedinicama, i da je često bio angažovan na poslovima u inostranstvu, od kojih je zarađivao dosta novca.

Bajić radio za MUP

- Znam da mu je po povratku iz Libije uplaćeno 100.000 dolara. Dok je radio za MUP sve mu je isplaćivano na ruke, osim plate koju je primao, dobijao je i veće iznose u gotovini - rekla je ona, tvrdeći da je držao i obuke pripadnicima MUP na Tari.

To što nije mogla da objasni odakle Vitomiru novac za kupovinu stanova i lokala na Vidikovcu, stana na Novom Beogradu, kuće i lokala na Zlatiboru, Draginja je pravdala svojim patrijarhalnim vaspitanjem.

- Naučena sam da moja majka nikad nije mom ocu ulazila u džep. Nikad nisam Vitomira to pitala, ne bih to sebi dozvolila. Imali smo divan brak, ali sam samoj sebi odredila mesto u njemu, mesto majke - rekla je ona.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track