KAZNA GLUMCA NE SPREČAVA DA RADI: Goran Jevtić može da igra predstave S NANOGICOM!
Foto: Stefan Jokić

prvostepeno osuđen

KAZNA GLUMCA NE SPREČAVA DA RADI: Goran Jevtić može da igra predstave S NANOGICOM!

Crna Hronika -

Ukoliko presuda kojom je dramski umetnik osuđen na 10 meseci kućnog zatvora postane pravosnažna, on bi mogao od suda da traži dozvolu da svakodnevno odlazi u pozorište

Glumac Goran Jevtić (41), koji je nepravosnažno osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog obljube mladića L. K., koji je u to vreme bio maloletan, mogao bi da zatraži od suda da mu dozvoli da tokom izdržavanja kazne odlazi na posao u beogradska pozorišta u kojima je angažovan.

Ukoliko presuda Osnovnog suda u Somboru postane pravosnažna, Jevtić bi nesmetano mogao da igra predstave okovan nanogicom za elektronski nadzor.

može da ide na posao
može da ide na posaofoto: Marina Lopičić

- Zakon dozvoljava osuđenom glumcu da sudu podnese zahtev da mu omogući da se bavi svojim poslom, od kog živi, uprkos tome što izdržava kaznu u kućnom zatvoru. To bi značilo da bi on mogao da se nađe na pozorišnoj sceni sa nanogicom, pa i da zaigra gospođu Živku ministarku - objasnio je naš sagovornik.

Podsetimo, Jevtić je nakon skoro pet godina suđenja, u sredu, prvostepeno osuđen pred Osnovnim sudom u Somboru na kaznu kućnog zatvora, jer je maloletnog L. K. primorao na oralni seks u toaletu somborskog Narodnog pozorišta tokom festivala Pozorišni maraton u ovom gradu.

Afera je otkrivena nakon što su roditelji maloletnika podneli krivičnu prijavu protiv beogradskog glumca, a istragu je ubrzo pokrenulo Osnovno tužilaštvo zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

glumac ispred suda u Somboru
glumac ispred suda u Somborufoto: Stefan Jokić

Inače, Goran Jevtić je tokom suđenja pred sudom u Somboru sve vreme negirao da je obljubio maloletnika, a sudski postupak je tokom svih ovih godina bio zatvoren za javnost zbog zaštite oštećenog tinejdžera.

- Jevtić nikada nije želeo da komentariše postupak koji se vodi protiv njega, a očekivano je da će na ovu presudu uložiti žalbu, jer po zakonu ima pravo na to, a i smatra da nije kriv za delo za koje je osuđen - objasnio je naš sagovornik.

Zbog nasilja u porodici Slična kazna izrečena baletanu

Da podsetimo, slična sudbina zadesila je i baletana Narodnog pozorišta u Beogradu Gorana Stanića, koji je pre četiri godine izvršio nasilje u porodici jer je napao svoju suprugu glumicu Minu Lazarević, kao i da je pucao iz vatrenog oružja u vazduh. Stanić je tada sporazumno priznao krivicu, pa je osuđen na kaznu kućnog zatvora, koju je izdržavao u stanu svoje majke. On je, kako se u to vreme pisalo, redovno odlazio na posao u Narodno pozorište, gde je nosio baletski repertoar.

Brojke

x 5 godina prošlo od podnošenja krivične prijave protiv Jevtića x 10 meseci je glumac dobio kućnog zatvora x 41 godinu ima Goran Jevtić

(Kurir.rs/ J.Ivić- I.Milićević/ Foto:Stefan Jokić, Marina Lopičić )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track