SASLUŠAN VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE NALETEO NA VODITELJKU DEU: Ispričao šta se dogodilo KOBNOG jutra, pa otkrio detalj koji do sada niko nije znao!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen/Instagram

istraga

SASLUŠAN VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE NALETEO NA VODITELJKU DEU: Ispričao šta se dogodilo KOBNOG jutra, pa otkrio detalj koji do sada niko nije znao!

Crna Hronika -

Bojan Jovanović (42) ispričao da je kolovoz kobnog jutra bio zaleđen jer je curila voda i da zbog toga nije mogao da zaustavi autobus koji je potom naleteo na voditeljku

Bojan Jovanović (42), koji je bio za volanom autobusa na liniji 78 koji je 7. februara naleteo na voditeljku Pinka Deu Đurđević i teško je povredio u Ulici Ljutice Bogdana, juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu izjavio da mu je mnogo žao zbog svega što se dogodilo, kao i da se redovno raspituje za zdravstveno stanje povređene.

foto: Printscreen Pink Tv, Printscreen Instagram

On je, kako saznajemo, rekao i da se nesreća dogodila zbog zaleđenog kolovoza, zbog kog nije mogao da kontroliše autobus.

- Često se preko voditeljkinog verenika raspitujem za njeno zdravlje - rekao je, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju osumnjičeni Jovanović.

Vozaču autobusa na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on je na saslušanju, koje je trajalo nešto kraće od dva sata, detaljno izneo svoju odbranu.

- Tog jutra, kao i svakog prethodnog, došao sam na posao i zadužio autobus 78, a potom krenuo s Banjice. Nisam primetio ništa neuobičajeno, primera radi, da curi ulje ili neka druga tečnost, motor i menjač su normalno radili, kočnice takođe - prisećao se Jovanović.

foto: Printscreen YT

Vožnja je počela normalno, sve dok na stajalištu kod KBC "Dragiša Mišović" i studija Pinka nije primetio veću količinu vode na putu.

- Kada sam skrenuo u Ulicu Ljutice Bogdana, primetio sam zaustavljena vozila, nisu bila obeležena, ali se ni ja nisam se kretao velikom brzinom. Odmah sam sklonio nogu sa gasa i počeo da kočim. Zbog leda na kolovozu autobus je proklizao i udario u vozilo koje je stajalo u mojoj traci, a onda je udario i u zidanu ogradu i tada je došlo do povređivanja žene koja je stajala - rekao je on.

On je dodao i da je odmah vratio vozilo unazad jer se uplašio da je autobus prignječio Deu.

- Kada sam izašao iz autobusa, bilo je klizavo. To mogu da potvrde i ostali putnici koji su bili u autobusu i izašli iz njega - kazao je navodno Jovanović.

U stravičnoj nesreći, podsetimo, voditeljki je otkinuta ruka, ali su brzom intervencijom lekari uspeli da je spasu. Poznata voditelja i dalje se oporavlja na Vojnomedicinskoj akademiji.

Nastavak istrage Čeka se saslušanje Dee

U daljem toku istrage stravične nesreće trebalo bi da budu saslušani i drugi svedoci, uključujući i teško povređenu voditeljku Deu Đurđević. - Osim ispitivanja svedoka, svih učesnika saobraćajne nesreće, biće obavljeno i saobraćajno-tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci saobraćajne nesreće - kaže izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs/J.Spasić - D.Stamenković/Foto:Vladimir Šporčić/Printscreen Pink Tv, Printscreen Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja