SRBIN PRONAĐEN MRTAV U KOLUMBIJI! VLADIMIRA (37) OMAMILI, PA UBRIZGALI SMRTONOSNU DOZU DROGE?! Njegov brat Miloš izrešetan je u Budvi, a onda je on preuzeo posao
Foto: Printscreen Facebook

sumnjiva smrt

SRBIN PRONAĐEN MRTAV U KOLUMBIJI! VLADIMIRA (37) OMAMILI, PA UBRIZGALI SMRTONOSNU DOZU DROGE?! Njegov brat Miloš izrešetan je u Budvi, a onda je on preuzeo posao

Crna Hronika -

Pančevac Vladimir Vidaković (37), rođeni brat Miloša Vidakovića, pre nekoliko dana pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji.

On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenta Srbije na svoje ime. Njegovog brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste". Naš izvor iz srpske policije navodi da postoje sumnje da je usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

foto: Zorana Jevtić

Ovaj Pančevac je, inače, kao i njegov brat koji je ubijen pre nekoliko godina u Budvi, stari znanac srpske policije. Dovođen je u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim delima.

- Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, posle smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da poseduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji - priča naš izvor iz policije.

- Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisano nekoliko meseci.

Njegov brat Miloš izrešetan u Budvi 2013. godine
Njegov brat Miloš izrešetan u Budvi 2013. godinefoto: Privatna Arhiva

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Veruje se da je primenjen "recept smrti" kao i kod ubica Nenada Opačića. On je namamljen a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Okolnosti Vidakovićeve smrti se još ispituju.

Inače, Vladimirov stariji brat Miloš ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim Starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mesta. Njih dvojica su u gradu na Tamišu, ali i po prestoničkim klubovima, bili dobro poznati.

Interesantno je da su braća Vidaković bila poznata i crnogorskoj policiji i to ne samo po druženju sa sportistima i pevačima. Dovođeni su u vezu sa raznim krivičnim delima, počev od ucena i reketiranja pa do rasturanja narkotika.

Obojica su bila čak i pravosnažno osuđivani. U njihovom kriminalnom kartonu zabeležen je čak i brutalan napad na policajce.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track