ČLANU GRADSKOG VEĆA 2 GODINE ZATVORA: Stanojević pao zbog zloupotrebe funkcije
Foto: T.S.

presuda u vranju

ČLANU GRADSKOG VEĆA 2 GODINE ZATVORA: Stanojević pao zbog zloupotrebe funkcije

Crna Hronika -

Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Vranju Dejan Stanojević član Gradskog veća u tom gradu osuđen je u ponovljenom postupku na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, dok je bio direktor Direkcije za razvoj i izgradnju, potvrdio je Viši sud u Vranju.

Više javno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je krivični postupak protiv Stanojevića zbog toga što je od 2006. do 2008, kada je bio direktor Direkcije, omogućio „Preduzeću za puteve“ sticanje protivpravne imovinske koristi, a sud u Vranju osudio ga je sa još nekoliko osoba, 2016. godine.

Stanojević je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog ovog krivičnog dela, ali je Apelacioni sud u Nišu predmet vratio na ponovni postupak.

Od 2004. do 2008. godine Stanojević je obavljao funkciju direktora JP ,,Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ kao jedan od lidera Demokratske stranke Srbije u Vranju. Tada je bio član Opšinskog veća za infrastrukturu. Od 2012. do 2013. godine obavljao je funkciju zamenika direktora u Direkciji za razvoj i izgradnju grada Vranja, a od 2016. do 2017. godine bio je izvršni direktor u istom preduzeću. Istu funkciju je obavljao i u JP ,,Vodovod“ u Vranju. I sada je izvšni direktor, ali u novoformiranom JP „Urbanizam i izgradnja“.

Stanojević je pre poslednjih lokalnih izbora prešao u Srpsku naprednu stranku.

Pored Stanojevića, Viši sud je saopštio da je krivim proglašen i Miladin Zlatanović zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. On je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Kaznu će izdržavati u prostorijama gde stanuje i to bez elektronskog nadzora. Optuženi su i Novica Stanković, Slobodan Janković, Delča Stojanović i Mile Jordanović, zbog izvršenja u saizvršilaštvu produženog krivičnog dela, zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dve godine.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track