UČENIK HTEO DA SE UBIJE, DRUG GA SPREČIO! Detalji drame u elektrotehničkoj školi u Beogradu!
Foto: D. Stamenković

srašno

UČENIK HTEO DA SE UBIJE, DRUG GA SPREČIO! Detalji drame u elektrotehničkoj školi u Beogradu!

Crna Hronika -

Tinejdžer juče pokušao da izvrši samoubistvo skokom s drugog sprata srednje škole u centru Beograda, ali je jedan đak pravovremeno reagovao i tragedija je izbegnuta

Učenik (16) elektrotehničke škole "Stari grad" u Beogradu pokušao je juče da se ubije skokom s prozora na drugom spratu škole. Na sreću, njegov drug iz razreda je reagovao na vreme i uspeo da spreči tragediju.

Pokušaj samoubistva dogodio se oko 9.20, tokom odmora, u jednoj od učionica, kada se tinejdžer popeo na sims prozora i rekao drugu da će se ubiti.

Popeo se na prozor

- Neposredno pre drame on je bio na času s vršnjacima. Međutim, pošto je zvonilo, nervozno se uputio ka drugoj učionici na istom spratu. Verovatno sluteći da će uraditi nešto strašno, njegov drug iz odeljenja je potrčao za njim. Na kraju se ispostavilo da je uradio pravu stvar - navodi izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, šesnaestogodišnjak se potom popeo na prozor koji se nalazi na bočnoj strani škole i zapretio drugu da će skočiti.

- Uhvatio se rukom za zid i popeo na sims. Njegov drug je isprva mislio da se šali i da će se vratiti u učionicu, ali se nakon njegove rečenice ukopao u mestu od straha. Tinejdžer je viknuo: "Skočiću! Ubiću se!" - dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, srednjoškolac je uspeo da savlada strah i izbavi prijatelja iz nevolje.

- Krenuo je ka njemu oprezno. Pokušavao je da s njim smireno razgovara, da ga ubedi da samoubistvom neće ništa promeniti, da će se samo predati. Govorio mu je da skokom u smrt neće rešiti nijedan problem, kao i da neće pronaći izlaz. Dok je govorio, laganim koracima se približavao prijatelju koji je bio na prozoru, spreman da skoči. Kad je bio dovoljno blizu, uhvatio ga je za gornji deo odeće i povukao unutra - priča naš izvor i dodaje:

Spasen život

- Tada su i drugi učenici primetili šta se dešava i nastala je opšta panika. Svi su trčali, vrištali i dozivali nastavnike. Na sreću, požrtvovanošću učenika spasen je jedan život - kaže život.

Tinejdžeru je potom ukazana pomoć na Klinici za psihijatrijske bolesti, gde se navodno i ranije lečio. Novinari Kurira pokušali su juče da razgovaraju sa direktorkom škole, ali ona nije želela da komentariše slučaj.

Slični slučajevi Pokušaji samoubistva u školama

Pokušaji samoubistva u školama, po svemu sudeći, nisu retka pojava. Naime, M. V. (14), učenik OŠ "Karađorđe" u beogradskom naselju Ostružnica, prošle godine je pokušao da se ubije tako što je u školskom toaletu popio veliku količinu lekova. U Cetinjskoj ulici u Beogradu je nekoliko godine pre toga samoubistvo pokušao i N. S. (17), učenik trećeg razreda trgovačke škole, koji je skočio s prvog sprata zgrade i pao na "pežo 206".

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:D.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track