Kosovska policija oduzima oružje od svatova

Kosovo

Kosovska policija oduzima oružje od svatova

Crna Hronika -
Na Kosovu je tokom protekle sedmice policija zaplenila 23 komada vatrenog oružja i zbog njegove upotrebe na porodičnim slavljima uhapsila 13 osoba

PRIŠTINA - Na Kosovu je tokom protekle sedmice policija zaplenila 23 komada vatrenog oružja i zbog njegove upotrebe na porodičnim slavljima uhapsila 13 osoba.

Kosovska policija je, kako su saopštili, preduzela niz mera u pravcu suzbijanja upotrebe vatrenog oružja tokom, porodičnih proslava kao što su svadbe, rođendani i slično.

U cilju zaštite života i imovine građana i sprečavanja upotrebe vatrenog oružja na zabavama kosovska policija preduzela je niz mera a jedna uključuje i zustavljanje svatovske kolone zbog pretresa i potrage za ilegalnim oružjem.

Na Kosovu je tradicija da se proslavlja uz pucnje iz vatrenog oružja a ta pojava naročito je izražena tokom letnjih meseci kada se uglavnom sklapa najveći broj brakova. Poslednji slučaj ranjavanja zabeležen je pre nekoliko dana u Glogovcu kada je zalutalim hicem iz vatrenog oružja pogođen kosovski Albanac.

Kosovska policija apelovala je da zbog ovakvih situacija, ugrožavanja svog i tuđih života građani odustanu od upotrebe vatrenog oružja na porodičnim prošlavama. Ako građani ne odustanu od takvih nezakonitih radnji, policija upozorava, da će u skladu sa zakonom zaustavljati svatovske kolone i vršiti pretres kuća kako bi konfiskovala oružje i privela neodgovorne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track