UHAPŠENO PETORO SUBOTIČANA ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI: Organizator se već nalazi u zatvoru, a jurile su ga Mađarska i Severna Makedonije
Foto: Profimedia

organizovani kriminal

UHAPŠENO PETORO SUBOTIČANA ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI: Organizator se već nalazi u zatvoru, a jurile su ga Mađarska i Severna Makedonije

Crna Hronika -

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa austrijskom i mađarskom policijom, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe zbog krijumčarenja ljudi i nedozvoljenog prelaska državne granice, saopšteno je danas.

Uhapšeni su V.Đ. (25), T.E. (35), S.D. (42), J.M. (28) i P.N. (25), svi iz Subotice, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i državljanin Severne Makedonije Š.K. (51) koji je, kako se sumnja, organizator te grupe. On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Subotici zbog istog dela, a za ovim čovekom su tragale i policije Mađarske i Severne Makedonije.

Prijavom je obuhvaćen i S.Č. (69) iz Subotice, koji se od ranije nalazi u pritvoru u Mađarskoj takođe zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi. Sumnja se da su članovi te grupe u periodu od sredine oktobra do sredine novembra prošle godine za veći broj osoba albanske nacionalnosti sa područja Kosova omogućili prebacivanje preko državne granice sa Mađarskom i dalji nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Oni su organizovali prihvat na teritoriji Subotice za osobe albanske nacionalnosti sa Kosova kojima su omogućavali da pešice ilegalno pređu granicu Srbije.

U međuzoni su im predavali putne isprave osoba sa kojima imaju fizičke sličnosti, uz pomoć kojih su ova lica zatim ulazila na teritoriju Madjarske.

Potom su im organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko teritorije Mađarske do konačne destinacije na teritoriji Austrije, a kako se sumnja za navedeno su uzimali oko 900 evra po osobi.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track