U PONEDELJAK PRESUDA: Sektašima koji su ZVERSKI ZAKLALI PSA u Obrenovcu okončano suđenje, pokret Levijatan u sudnici!
Foto: Privatna Arhiva, Ilustracija

osnovni sud

U PONEDELJAK PRESUDA: Sektašima koji su ZVERSKI ZAKLALI PSA u Obrenovcu okončano suđenje, pokret Levijatan u sudnici!

Crna Hronika -

Osnovni sud u Obrenovcu izreći će u ponedeljak prvostepenu presudu Obrenovčanima M. Đ. (21) i K. P. (34) koji su prošle godine uhapšeni nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako tokom sektaškog rituala zverski kolju bespomnoćnog psa.

Snimak koji je zgrozio Srbiju podelili su krajem proškle godine na društvenim mrežama pripadnici pokreta za zaštitu životinja Levijatan,nakon čega je policija pokrenula potragu i uhaspila devojku i mladića iz Obrenovca koji su odgovorni za ovaj gnusni zločin.

Kako Kurir saznaje, oni su se tokom istrage i sudskog postupka branili tvrdnjama da psa nisu ubili.

- Branili su se da su bili pod dejstvom narkotika, a pred sudom su tvrdili da psa nisu ubili već da su ga pustili da ode, uprkos tome što se na snimku vidi nešto drugo. Ono što im je donekle išlo u prilog bilo je to što leš psa nikada nije pronađen - ispričao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Epilog suđenja danas je izazvao veliku pažnju među Obrenovčanima, koji su se u velikom broju skupili ispred zgrade suda.

- Slučaj zverskog mučenja psa uznemirio je čitvu Srbiju, a posebno Obrenovčane koji su danas došli ispred zgrade suda kako bi osudili ovaj nezapamćeni čin. Nosili su transparente "i psi imaju dušu", a sve je prošlo bez ikakvih incidenata - dodaje naš sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, većina njih je pokušala i da uđe u sudnicu, a među prisutnima koji su slušalui izlaganje završnih reči navodno su bili i pripadnici pokreta Levijatan.

Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu zatražilo je maksimalnih godinu dana zatvora za optužene kojim aje na teret stavljeno delo zlostavljanje, mučenje i ubistvo životinje, a presuda će biti izrečena u ponedeljak.

Optuženi se od hapšenja nalaze u pritvoru koji im je više puta produžavan.

(Kurir.rs./ I.Milićević/Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track