SRBIN OPTUŽEN ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN OSTAJE U ZATVORU: Zlatanu Krstiću pritvor do 30 dana u Podujevu
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

ODLUKA OSNOVNOG SUDA U PRIŠTINI

SRBIN OPTUŽEN ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN OSTAJE U ZATVORU: Zlatanu Krstiću pritvor do 30 dana u Podujevu

Crna Hronika -

PRIŠTINA - Specijalno odeljenje za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji je dva dana uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje u opštini Uroševac.

On će tokom trajanja pritvora biti smešten u zatvor u Podujevu.

Ovu meru odredio mu je sudija za prethodni postupak Arben Hoti u sklopu istrage koja se protiv Krstića vodi zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, precizirao je za Tanjug njegov branilac Dejan Vasić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP/Ilustracija

Vasić je istakao da Krsić tokom rata uopšte nije bio prisutan na Kosovu i da nema nikakve veze sa događajem za koji se sumnjiči.

Posebno je ukazao da je od sudije za prethodni postupak dobio čvrsta uverenja da će se tokom smeštanja u Pritvorni centar u Podujevu biti obavljeni neophodni pregledi, imajući u vidu njegovo ugroženo zdravlje.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track