Najnovije vesti

SRBI HARALI EVROPOM, OBIJALI STANOVE! PALA KRIMI-GRUPA, MEĐU NJIMA MALOLETNICI! Evropol posle godinu i po istrage pohapsio 12 članova srpske bande!
Foto: Profimedia

popadalI!

SRBI HARALI EVROPOM, OBIJALI STANOVE! PALA KRIMI-GRUPA, MEĐU NJIMA MALOLETNICI! Evropol posle godinu i po istrage pohapsio 12 članova srpske bande!

Crna Hronika

Posle gotovo godinu i po dana istrage uz podršku Evropola, Kancelarija državne kriminalne policije Beča (LKA) je uhapsila organizovanu srpsku kriminalnu grupu umešanu u seriju rezidencijalnih provala i drugih ilegalnih aktivnosti širom Evrope.

Tokom istrage LKA identifikovano je ukupno 12 članova organizovane srpske kriminalne grupe, saopštio je Evropol. Ta grupa je izvela više od 31 provale i detektovale su je policije Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke i Švajcarske. Grupa je bila dobro organizovana, delovala je širom Evrope i redovno je razmenjivala svoje članove. Oni su često koristili maloletnike za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti.

Dve članice grupe su uhapšene dok su pokušale krađu u Austriji. One su u početku tvrdile da su maloletnice i dale su lažne podatke o sebi zbog čega su ih aurstrijske vlasti ubrzo pustile. Kasnije je policija utvrdila njihov pravi identitet i izdate su evropske poternice za njima. Otkriveno je da imaju 16 i 18 godina i uhapšene su u Nemačkoj maja 2018. kada su počinile još jednu krađu. Oktobra 2018. predate su pravosdunim vlastima Austrije.

U međuvremenu, još dva člana srpske organizovane kriminalne grupe uhapšena su u Belgiji gde su počinila slične prekršaje kao u Austriji. Vozača koji je imao veze sa bandom identifikovale su austrijske vlasti oktobra 2017. i za njim je raspisana evropska poternica.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...