SAHRANJEN JOSIP BARANJ, KOGA JE UBIO ZET: Ubica zanemeo pred tužiocem
Foto: S.S.

TUGA

SAHRANJEN JOSIP BARANJ, KOGA JE UBIO ZET: Ubica zanemeo pred tužiocem

Crna Hronika -

Slavko Plavšić (30) iz Kovilja kod Novog Sada, osumnjičen da je u ponedeljak nasmrt pretukao bivšeg tasta Josipa Baranja (61) ispred njegove kuće u Kovilju, danas nije želeo da iznosi odbranu u tužilaštvu.

Plavšić je danas priveden na saslušanje kod višeg javnog tužioca u Novom Sadu.

- Nije želeo da govori o zločinu. Odlučio je da se brani ćutanjem. Određen mu je pritvor kako ne bi uticao na svedoke, ali i zbog bojazni od bekstva - kaže izvor.

Dok je tužilac pokušavao da sasluša osumnjičenog, na Donjem groblju u Sremskim Karlovcima porodica i prijatelji poslednji put su se oprostili od ubijenog Josipa. On je sahranjen u prisustvu svoje supruge Olivere, ćerke Anite, sina Imre, kao i brojnih rođaka i prijatelja.

foto: Privatna arhiva

Stravično ubistvo se dogodilo kada je pijani Slavko došao ispred kuće u kojoj je njegova bivša nevenčana supruga Anita, sa kojom ima dete, živela sa sada pokojnim ocem Josipom, majkom Oliverom i još dvoje dece iz prvog braka.

- Imao je nameru da se obračuna sa Anitom. Ispred kuće ju je dozivao i tada je izašao nesrećni Josip. Oborio ga je na travu i šutirao u glavu do smrti. Da tragedija bude veća, sve to gledala su deca, kao i Josipova supruga - kaže izvor.

(Kurir.rs/Autor: S.S./Foto: S.S./Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track