NOVI KRIMINALNI OBRAČUN U NOVOM SADU: Bivšem policajcu bomba otkinula nogu
Foto: Slađana Stojanović

EKSPLOZIJA

NOVI KRIMINALNI OBRAČUN U NOVOM SADU: Bivšem policajcu bomba otkinula nogu

Crna Hronika -

Dalibor Bogdanović (42), zvani Boća, nekadašnji policajac i komesar za bezbednost FK Vojvodina, teško je povređen sinoć u Ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu, kada je eksplodirala bomba podmetnuta ispod njegovog BMW X5 i otkinula mu nogu.

Kako saznajemo, bomba je bila postavljena ispod sedišta vozača, a aktivirana je daljinskim upravljačem, kada je Bogdanović krenuo da isparkira automobil.

Nije tu parkirao

- Kola su bila upaljena, svetla i brisači su radili. Detonacija je bila toliko jaka da je oštećeno devet automobila koji su bili parkirani u blizini, kao i obližnji lokali. Prema prvim saznanjima, Bogdanović nikada nije parkirao automobil na tom mestu, već u garaži zgrade u kojoj stanuje. Proverava se da li je u momentu eksplozije on nameravao da preparkira vozilo - kaže izvor Kurira. Bogdanović je, podsetimo, poznat policiji zbog navodnih delovanja u novosadskom podzemlju.

U bolnici... Dalibor Bogdanović
U bolnici... Dalibor Bogdanovićfoto: Slađana Stojanović

- Već u prvim satima istrage privedeno je nekoliko osoba iz kriminogene sredine kako bi se ispitala njihova eventualna umešanost u ovaj zločin. Neki od privedenih su bliski Bogdanoviću, a ima i onih s kojima je on odranije u sukobu - dodaje naš sagovornik.

Optužnica

Podsetimo, Bogdanoviću se trenutno sudi pred novosadskim Višim sudom zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave. Na optužnici su još i Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić. Motiv Cvijetićeve otmice bilo je verovanje optuženih da je on odgovoran za ubistvo Teodore Kaćanski, devojke Nenada Stevića, kao i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.

Čudom preživeo... Bomba bila ispod sedišta vozača
Čudom preživeo... Bomba bila ispod sedišta vozačafoto: Slađana Stojanović

Bogdanović je ranjen i pre pet godina u centru Novog Sada, kada je u njega, dok je bio u društvu Zorana i Marka Markuša, navodno pucao Jovan Kecman, zvani Coja (39), vođa navijačke grupe Korida FK Novi Sad. Kecman je bio u bekstvu sve do prošle godine, kada mu je konačno otpočelo i suđenje.

Boća je u petak ujutru, nekoliko sati pre eksplozije, saslušan na suđenju Kecmanu, gde je tvrdio da ne zna ko ga je upucao.

- Ne mogu ni da opišem osobu koja je pucala. Ne sećam se ničeg u vezi sa tom osobom, jer sam više gledao u pištolj. Kecmana prvi put vidim sad u sudnici - kazao je Bogdanović.

Dao iskaz Nisam video ništa sumnjivo

Teško ranjeni Bogdanović, kome je od eksplozije amputirana leva noga, uspeo je da nakon atentata da kratku izjavu policiji. Kako saznajemo, on je kazao da ništa neobično ni sumnjivo nije video uoči eksplozije, a u bolnicu je prenet u svesnom stanju. - Hitna pomoć je stigla bukvalno za nepun minut, a zatim i policija i vatrogasci. Detonacija je bila toliko jaka da se čula u gotovo svim delovima grada. Podsetilo nas je na bombardovanje - ispričala je jedna stanarka iz ulice u kojoj se desila eksplozija.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/Foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track