Najnovije vesti

KRISTIJANO RONALDO NA KOKAINU ŠKALJARSKOG I VRANJSKOG KLANA: Srpski dileri švercovali TONU DROGE pod šiframa CR7 i kartije!
Foto: Printscreen, Profimedia

EKSKLUZIVNO! Novi detalji istrage zaplenjene droge u Rumuniji

KRISTIJANO RONALDO NA KOKAINU ŠKALJARSKOG I VRANJSKOG KLANA: Srpski dileri švercovali TONU DROGE pod šiframa CR7 i kartije!

Crna Hronika

Istražitelji su otkrili da su Igor Dedović i Vranjanac Davor T., navodni finansijeri narkotika koji je u martu zaplenjen kad se prevrnuo brod u delti Dunava, koristili oznake slavnog fudbalera i čuvene juvelirnice, koje mogu da dovedu do osoba od kojih je droga kupljena

Rumunska policija je u nastavku istrage o švercu kokaina, koji su navodno organizovale vođe škaljarskog i vranjskog klana, otkrila da je tovar droge imao oznaku "CR7", što je zaštitni znak slavnog fudbalera Kristijana Ronalda!

ime fudbalera na kokainu
ime fudbalera na kokainufoto: Profimedia

Kako prenose rumunski mediji, nakon što je u martu u delti Dunava, na ušću u Crno more, pronađeno 1.040 kilograma kokaina koji je ispao iz prevrnutog broda, na obalama Crnog mora počeli su da isplivavaju novi paketi sa drogom.

Visoka čistoća

- Ti paketi imali su šifre Kristijana Ronalda - "CR7", ali i šifre čuvenih juvelirnica "Kartije". Ispostavilo se da su oni deo tovara koji je u martu zaplenjen kada je transport kokaina iz Latinske Amerike u Evropu pošao po zlu. Ove oznake na paketima kokaina, čistoće preko 90 odsto, od velike su pomoći istražiteljima jer mogu da ih dovedu do osoba od kojih je droga kupljena, pošto svaki narko-bos ima svoju oznaku, koja garantuje kvalitet robe, ali i stavlja do znanja konkurenciji čija je - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, u istrazi šverca više od tone kokaina zaplenjenog u Rumuniji, srpska i rumunska policija otkrile su da iza pošiljke navodno stoje Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana, i Davor T., vođa kriminalnog klana iz Vranja.

zaplenjena droga
zaplenjena drogafoto: Tanjug/AP/Vadim Ghirda

- Sumnja se da Davor T. predvodi međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU, a čiji članovi imaju precizno podeljene uloge i zadatke. U Srbiji je više puta hapšen, ali su prijave mahom odbačene - podseća izvor iz istrage i navodi da se sumnja da ova kriminalna grupa sarađuje sa škaljarskim klanom iz Kotora u poslovima krijumčarenja narkotika.

- Igor Dedović važi za neprikosnovenog šefa škaljarskog klan. Operativnim radom se došlo do informacija da su Davor T. i Dedović navodno finansirali drogu koja je pre dva meseca zaplenjena u Rumuniji, a tada su u toj državi uhapšena i dvojica Srba, navodno zadužena za transport robe kopnenim putem - kaže izvor.

Droga pluta morem

Interesantno je to da policija sumnja da je tovar kokaina bio znatno veći od zaplenjenih 1.040 kilograma jer na obalama Crnog mora u Rumuniji, ali i Bugarskoj, danima isplivavaju novi paketi.

- Sumnja se da je pošiljka bila teška čak tri tone, koje su bile raspoređene na dva plovila. Veruje se da je jedan čamac uspeo da stigne na odredište, dok se drugi prevrnuo u regiji Sveti Đorđe. Prilikom prevrtanja, neki paketi su otplovili, tako da sada gotovo svakodnevno izranjaju iz mora - prenose izvori.

Misteriozna četvorka Policija traga za Špancima

Rumunska policija je u okviru istrage o švercu kokaina čistoće 90 odsto i vrednosti oko 300 miliona evra došla do saznanja da su četiri osobe neposredno pre prevrtanja čamca došle u ribarsko selo u oblasti Sveti Đorđe.

- Meštani su ispričali da su u njihovo selo, otprilike 20. marta, došle dve žene i dva muškarca koji su pričali španski. Opisali su ih kao elegantne i ljubazne strance. Upali su im u oči jer su pokupovali sve torbe koje su bile na lageru u lokalnoj prodavnici. Nakon što se brod sa kokainom prevrnuo 23. marta, četvoro stranaca je misteriozno nestalo iz sela - preneli su rumunski mediji i dodali da policija traga za njima.

- Četvorka se prilikom ulaska u Rumuniju prijavila graničnoj policiji, rekli su da su došli da bi se bavili ribolovom. Međutim, sada je jasno da su oni zapravo bili deo organizovane mreže krijumčara droge - kaže izvor.  

Brojka x 300 policajaca tražilo kokain po obali Crnog mora x 1.040 kilograma čistog kokaina zaplenjeno posle prevrtanja broda x 300 miliona evra je ulična vrednost zaplenjene droge  

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: Printscreen, Profimedia, Tanjug/AP/ Vadim Ghirda)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...