NAPADAČI UPALI USRED NOĆI I UBILI ŠKALJARCE NA SPAVANJU! Policija zatekla ŠOK prizor: Ubijeni Darko Mijović i Nikola Jovanović Debeli! LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT JOŠ DVOJICE
Foto: Printscreen/Vijesti

DETALJI LIKVIDACIJE U FORSTU

NAPADAČI UPALI USRED NOĆI I UBILI ŠKALJARCE NA SPAVANJU! Policija zatekla ŠOK prizor: Ubijeni Darko Mijović i Nikola Jovanović Debeli! LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT JOŠ DVOJICE

Crna Hronika -

Nemačka policija pokušava da utvrdi ko su napadači i koliko ih je juče u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst - kada su iz vatrenog oružja ubijena dva crnogorska državljanina i isto toliko njih ranjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, na spavanju su likvidirani Podgoričanin Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožar.

foto: Profimedia

Zbog toga ovdašnja policija, saopšteno je nezvanično, taj zločin pripisuje ratu crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, Pavićevića i Veškovića.

foto: Profimedia

Nemački mediji preneli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu.

Novinari pišu da je nedugo nakon ubistva privremeno evakuisano oko 120 stanovnika iz okolnih kuća jer je policija posumnjala da je postavljen eksploziv pod automobile koje su koristili ubijeni i ranjeni.

Za to vreme stručnjaci za eksploziv uz pomoć robota pregledali su automobile parkirane ispred kuće na uglu ulica Amtstrase i Berlinerstrase. Portal lr-online.de objavio je da je u ranim popodnevnim satima evakuacija podignuta na veći nivo, i da je blokiran okrug Spree-Neisse, na jugoistoku nemačke savezne države Branderburg.

foto: Profimedia

Najavili su i da će se tužilaštvo koje rukovodi istragom oglasiti u utorak ujutro.

Vijestima je iz Uprave policije nezvanično rečeno da kolege iz Nemačke nisu od njih tražile ni potvrdu identifikacije ubijenih i ranjenih, ali ni pomoć u istrazi.

“Kancelarija Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica poslala je upit Interpolu Nemačke, i čekamo odgovor”, rečeno je nezvanično iz te institucije.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija nisu odgovorili na pitanja da li su od nemačkih kolega obavešteni o ubistvu crnogorskih državljana.

Mijović je 29. marta oslobođen optužbi da je 8. jula 2016. godine, sa Baraninom Vladimirom Ulamom, na podmukao način ubio Petrovčanina Nemanju Medina.

Njegovo telo nikad nije pronađeno... Nemanja Medin
Njegovo telo nikad nije pronađeno... Nemanja Medinfoto: Vijesti

Oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog krivičnog dela.

Mijoviću je istog dana ukinut pritvor.

Ubijeni Mijović upravo u spuškom zatvoru zbližio sa škaljarcima i da je prije nekoliko dana otputovao iz Crne Gore. Navodno, ranjeni Pavićević kum je Vladimira Ulame.

(Kurir.rs/Vijesti-Jelena Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track