ZLOUPOTREBILA SLUŽBENI POLOŽAJ: Počelo suđenje bivšoj direktorki Etnografskog muzeja
Foto: Stefan Jokić, Youtube Printscreen

specijalni sud u beogradu

ZLOUPOTREBILA SLUŽBENI POLOŽAJ: Počelo suđenje bivšoj direktorki Etnografskog muzeja

Crna Hronika -

U Specijalnom sud u Beogradu danas je počelo suđenje bivšoj direktorki Etnografskog muzeja Mirjani Menković i odgovornom licu Omladinske zadruge "Gaudeamus" Ranki Dedović zbog sumnje da su sa još troje okrivljenih - koji su priznali krivicu, zloupotrebama položaja oštetile muzej za više miliona dinara.

Njih dve su danas na početku suđenja detaljno iznele svoju odbranu.

Nastavak suđenja je zakazan za 10. septembar.

Menković se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Dedović za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Pored Menkovićeve i Dedovićeve ovaj slučaj obuhvata još trojicu okrivljenih koji su sa tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica za uslovne kazne zatvora, koje je presudama potvrdio sud.

Predrag Martinović je tako, kao osnivač Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću "Nju rej" osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Na tri meseca uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od godinu dana, osuđen je Igor Šebeščen kao odgovorno lice Agencije za kancelarijsko-administrativne poslove "Sebastijan MBI", dok je Željko Marković kao odgovorno lice preduzetničke radnje "Houm art" osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track