Najnovije vesti

ZA DLAKU IZBEGNUTA TEŠKA NESREĆA U USTANIČKOJ: Otkazale kočnice na mini busu, vozilo se zaustavilo zahvaljujući prisebnosti vozača
Foto: Dado Đilas

puka sreća

ZA DLAKU IZBEGNUTA TEŠKA NESREĆA U USTANIČKOJ: Otkazale kočnice na mini busu, vozilo se zaustavilo zahvaljujući prisebnosti vozača

Crna Hronika

Minibusu na liniji E1 danas oko 15 sati otkazale su kočnice u Ustaničkoj ulici kod okretnice i samo pukom srećom vozač je, kako je objasnio, uspeo da izbegne tragediju.

U tom trenutku u vozilu je bilo samo dva putnika, ali je saobraćaj bio gust i vozač se našao u situaciji da vozilom bez kočnice manevriše tako da ne zakači nikoga od porlaznika i vozila. Srećom, sve se desilo na uzbrdici i minibus je na kraju zaustavljen.

Primećeno je da iz parkiranog vozila curi ulje, a onda je vozač Dragan Velimirović ispričao šta dogodilo.

"Vozio sam nizbrdo i krenuo da kočim, ali shvatio sam da je kočnica jednostavno propala, pukla. Počeo sam da manevrišem da ne zakačim pešake i automobile. To vam je ruski rulet, kao da ste sreli ajkulu u bazenu. Ja sam profesionalac, ali jezivo je kada shvatiš da si nemoćan, da nema kočnice i da moraš da obuzdaš vozilo od tri tone. To je jeza, horor, ideš niz kičmu, bespomoćan si" rekao je Dragan (59).

Kako kaže, vozio je i kamione, bavi se i automehanikom i zahvaljujući profesionalnosti uspeo je da ostane pribran.

(Kurir.rs/Telegraf/Alo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...